V zápasoch najmladších nádejí vyhrali Popradčanky

04.10.2020 16:01

Naše mladšie minižiačky dnes odohrali dva prípravné odvetné zápasy s rovesníčkami z Popradu. Pred tromi týždňami sme sa z prvého víťazstva tešili v Poprade my, dnes sa v Žiline tešili zas Popradčanky.

BKM Žilina-Závodie  - BAM Poprad  45:47 (08:16,18:06,05:17,14:08)
Koristová 26b, Klimková 6b, Macúchová 5b, Žilinčíková 4b, Koscelníková a Rumanová po 2b, Adamíková, Jaroščiaková, Krššáková, Kubelová, Papajová, Syneková, Šmihovská, Štekláčová, Trnovcová
Fauly: 6/3,   TH: ZA 0% (0/3) - PP 38% (3/8)

BKM Žilina-Závodie  - BAM Poprad  31:50 (04:28,10:10,08:10,09:02)
Koristová 12b, Jaroščiaková a Šmihovská po 5b, Žilinčíková 4b, Adamíková, Krššáková a Kubelová po 2b, Klimková, Koscelníková, Križanová, Macúchová, Rumanová, Papajová, Syneková, Štekláčová, Trnovcová
Fauly: 8/7,  TH: ZA 50% (5/10) - PP 29% (2/7)

Hodnotenie trénera:
"Na odvetný zápas sme sa tešili, veď v Poprade sme odohrali vyrovnaný zápas so šťastným koncom pre nás. Prvý odvetný zápas bol taktiež vyrovnaný, v tom druhom sme nezachytili prvú štvrtinu, ktorá nasmerovala Popradčanky k zaslúženému víťazstvu. V porovnaní so zápasom v Poprade dnes padlo aj viac bodov, aj sa hral omnoho rýchlejší a smelší basketbal, čomu prispeli najmä 3 basketbalovo skúsenejšie súperove hráčky a naša Emka. Tieto hráčky nemali problém s vedením lopty v rýchlom pohybe, dobre sa orientovali na ihrisku a najmä zakončovali útočné akcie dvojtaktom. Dvojtaktu sa naše ostatné hráčky báli, ešte to nemáme tak vžité a neveríme si. Taktiež často zle stojíme pri bránení, nechávame sa prehadzovať a potom len naháňame súperky. Je to však bežné v basketbalových začiatkoch a práve preto potrebujeme hrávať zápasy a získavať skúsenosti. Tie prvé zápasové skúsenosti dnes získala Rebeka, ktorá si počínala statočne, ako aj Grétka, ktorá dokonca aj skórovala. Z prvého koša sa okrem Grétky tešili aj Adel, Sandra, Kika, Niky, Mari a NelkaGratulujeme! Potešilo ma, že až 15 dievčat sa pokúsilo vystreliť na kôš, páčila sa mi bojovnosť o každú loptu aj za cenu behania v obrane všade, kde je lopta, väčšina dievčat šlapala na maximum. Najviac ma však prekvapilo, že sa dievčatá basketbalom stále bavili a nezložil ich ani nepriaznivý stav v začiatkoch oboch zápasov. Toto však ale nestačí a preto musíme naďalej poctivo trénovať a postupne odstraňovať spomínané nedostatky.
Tieto zápasy dievčatám ukázali, že aj prehraný zápas sa dá vyhrať, ako aj že s rovnakým súperom môžeme aj vyhrať, ale aj prehrať."

Hodnotenie asistenta trénera:
"Poprad je vo všeobecnosti veľmi kvalitný súper. Hraním takýchto zápasov sa toho naučíme omnoho viac, ako keď súpera ľahko zdoláme. Napriek dnešným dvom prehrám však vieme, že aj na takýchto súperov máme. Potvrdili sme to v prvom priateľskom stretnutí v Popradskej telocvični.

V prvom rade by sme chceli poukázať na ukážkový prístup našich hráčok. Aj keď sme v prvej štvrtine vysoko prehrávali, nebolo to kvôli tomu, že by sme sa nesnažili. Hráčky zo seba vydali maximum. Dnes sme na vlastné oči videli, že máme na čom pracovať. Niekedy nás súper potrestá, keď sme nepozorní a nezačneme brániť svoje hráčky hneď ako stratíme loptu. V obrane je podstatné, aby sme zautomatizovali obranné postavenie medzi hráčkou (súperom) a našim košom, nakoľko sa niekedy pozabudneme a súper po prehodení lopty do útoku ide sám na kôš. Z útočného hľadiska sme videli, že naďalej musíme pracovať na driblovaní rukou, ktorá je vzdialenejšia od súpera (pravou aj ľavou). Dodatočne sa musíme naučiť nebáť sa ísť do koša, keďže sme dnes mali veľa strát zapríčinených zbytočnými prihrávkami. Mali sme problémy pri vyhadzovaní lopty kvôli nesprávnemu spacingu na palubovke. V týchto oblastiach sa budeme najviac zlepšovať práve hraním zápasov. 

V útoku sme mali veľa skvelých momentov. Ukázali sme pokrok pri zakončovaní okolo koša. Aj keď sme sa dopustili viacerých obranných chýb (zapríčinených nedostatkom skúseností), ukázali sme dravosť a maximálne nasadenie.

Napriek dvom prehrám je viditeľné zlepšenie všetkých hráčok. Sme nadšení z prístupu nášho družstva. S našou snaživosťou a herným zápalom sa bude náš výkon každý zápas zlepšovať."

Ďakujeme aj Vám rodičom za podporu dievčat a v neposlednom rade za Vašu ochotu pomôcť pri organizáčnom zabezpečení zápasu ako aj pri preprave družstva Popradu z vlakovej stanice a späť.

VIDEO ZÁZNAMY ZO STRETNUTIA SI MOŽETE POZRIEŤ TU
(zdroj p.Šmihovský)

(JAN, LKO)

Späť