Valentínske tesné prehry mladších mini

15.02.2016 21:37

Na Valentína privítali naše najmladšie dievčatá súperky z Krnova. Na palubovke súpera sme na jeseň dokázali vybojovať dve výhry, tentokrát však naše baby ťahali po vyrovnaných dueloch za kratší koniec.

BKM Žilina – TJ Lokomotíva Krnov 40:45 (08:13,10:08,02:14,20:10)
Pallová 22, Dubielová S. 10, Dubielová V. 4, Chytilová 2, Stroková 2, Brunová, Hlávková, Maliarová, Milecová, Šelingová
Fauly: 6 - 2   TH: 0% (0/0) -  30% (3/10)

BKM Žilina – TJ Lokomotíva Krnov 42:61 (06:11,10:16,20:12,08:22)
Pallová 26, Dubielová S. 10, Dubielová V. 4, Stroková 2, Brunová, Hlávková, Chytilová, Maliarová, Milecová, Šelingová
Fauly: 10 - 7  TH: 0% (0/0) - 50% (3/6)

Hodnotenie trénerky:
Oproti zápasom, ktoré sme odohrali u súpera, sme nastúpili v oslabenej zostave. Napriek tomu sme dokázali zohrať dva vyrovnané zápasy. Hoci sme mali k dispozícii 10 hráčok, pre Emku a Veroniku to boli prvé zápasy s našim družstvom a Simonka začala s našimi dievčatami trénovať len tento mesiac. Keďže nám chýbali Sárka a Števka, ktoré sú dôležitými hráčkami pri vynášaní lopty a navyše sa takmer vždy presadzujú aj strelecky, viac zodpovednosti museli na seba vziať dievčatá, ktoré sa do takýchto situácii dostávajú menej často.
Oba zápasy mali podobný, vyrovnaný priebeh. Naše baby bojovali, nevzdávali sa, ani keď súper bodovo odskočil. V prvom zápase bol náskok súpera na konci tretej štvrtiny 15-bodový, ale dievčatá zabojovali a diváci videli dramatický záver, žiaľ so šťastnou koncovkou pre súpera. V druhom zápase bolo vedenie súpera po tretej štvrtine iba o tri body, našim hráčkam však na konci došli sily, čo súper využil na strelenie niekoľkých ľahkých košov za sebou.
Dievčatá si za svoj výkon v oboch stretnutiach zaslúžia pochvalu. Zatiaľ čo súper mal k dispozícii 15 hráčok, mohol veľa striedať a protihráčky mali možnosť viac oddychovať, naše baby neúnavne behali po celú svoju štvrtinu. Na ihrisku nechali veľké množstvo fyzickej aj psychickej energie a určite by si aspoň jeden zo zápasov zaslúžili vyhrať. Potešili ma, keď sa im podarilo zahrať nové veci, ktoré sa učíme na tréningoch a stále viac sa snažia spolupracovať.
Výborný zápas odohrala Monika. Pre súpera bola dnes určite postrachom, ťahala nás strelecky a stále sa zlepšuje aj v obrane. Treba však ešte popracovať na driblingu so zdvihnutou hlavou, aby videla voľné spoluhráčky. Pri vynášaní lopty je rovnako platná Lucka, ale dnes jej chýbal výraznejší ťah na kôš. Škoda, že sa jej nepodarilo skórovať z rýchlych protiútokov. V obrane však opäť odviedla kus čiernej roboty a ukázala, že na ihrisku sa snaží používať hlavu. Sarah bola po Monike druhým najlepším strelcom a opäť odviedla perfektnú robotu pri rozohrávaní lopty z autu. Keď bolo treba, dokázala tiež pomôcť aj pri vynášaní lopty a konečne sa viac presadzovala na doskoku. Julka neustále napreduje a vidno na nej, že sa učí aj od spoluhráčok. V obrane predviedla niekoľko výborných zákrokov a bola najčastejšie blokujúcou hráčkou na ihrisku. Pokrok ukazuje aj v útoku, veľmi dnes pomohla pri vynášaní lopty. Agátka sa tiež dnes musela presadiť aj driblingovo a konečne začína naberať väčšiu odvahu v hre 1 na 1. Miestami mala problém s reakciami v obrane, ale snahu a bojovnosť jej tiež nemožno uprieť. Andrejka v obrane už tradične patrí medzi hráčky, vďaka ktorým získavame lopty po rozskokových situáciách. V obrane stále používa viac ruky, ako by mala, na druhej strane protihráčom tak veľmi znepríjemňuje a narúša hru. Dnes ma potešila aj samostatným únikom do koša a nabudúce sa už určite nezľakne a aj zakončí. Simonka tiež ukazuje napredovanie a začína si zvykať na systém, ktorý hráme. Nebojí sa driblovať, podarilo sa jej niekoľko pekných prihrávok a dostala sa aj do streleckých príležitostí. Verím, že nabudúce jej to tam tiež padne. Ďakujem Vici, že nám opäť prišla pomôcť. Podobne ako Sarah je veľmi platná pri vhadzovaní lopty z autu. V obrane sa blysla niekoľkými peknými blokmi, ale tiež sa musí naučiť skôr reagovať na pohyb hráča, ktorého bráni. Dnes mi chýbal väčší dôraz v útočnom doskoku a následné vypracovanie si streleckých príležitostí. Som rada, že sa do družstva hneď v prvých zápasoch dobre zaradili Emka a Veronika. S narastajúcim časom stráveným na palubovke bolo vidieť ich progres. Naberali odvahu, snažili sa pomáhať v útoku aj obrane a obe sa dostali aj k zakončeniu. Verím, že aj ony mali zo zápasov dobrý pocit a stanú sa z nich naše stále hráčky a opory. 

(ICO)

Späť