Valentínske víťazstvá mladších žiačok nad Ružomberkom

16.02.2015 08:49

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali na svoje palubovke v dohrávanom zápase 1. kola oslabené družstvo Ružomberka. Ružomberský tím nastúpil len so 7 hráčkami. V prvom zápase dievčatá zo Závodia jasne dominovali. V druhom zápase, ktorý sa hral na žiadosť súpera len na hrubý čas, domáce dievčatá súpera podcenili, zápas bol dlho vyrovnaný, ale nakoniec opäť zvíťazili zlepšeným výkonom v poslednej štvrtine.

BKM Žilina - MBK Ružomberok  96:23 (14:11,30:04,26:04,26:04)
Gašpieriková-20, Gažiová–18, Ďuranová-13, Rajčanová-13, Tadesse-10, Buryová-8, Káčerová-6, Tomiczková-6, Derkitsová-2
Fauly: 31/10    TH: ZA 43% (14/6) - RK- 39% (36/14)

BKM Žilina - MBK Ružomberok  40:20 (10:06,02:02,05:08,23:04)
Gašpieriková-12, Ďuranová-10, Buryová-9, Gažiová–5, Rajčanová-2, Káčerová-2, Tomiczková, Tadesse, Derkitsová
Fauly: 17/6   TH: ZA 33% (6/2) - RK- 22% (18/4)

Hodnotenie trénera:
„Pred zápasom sme mali veľkú maródku. Obával som sa, či budeme môcť zápasy vôbec odohrať. Nakoniec však väčšina maródov nastúpila a zápasy sme s prehľadom zvládli. Na dievčatách bolo vidno, že viaceré dlhšie netrénovali, resp. nie sú ešte celkom fit, bol to taký rozháraný výkon. V posledných dvoch mesiacoch bola na tréningu dochádzka len okolo 50% (škola, choroby, zranenia a pod.). 
Vedeli sme, že sme po jasných víťazstvách v Ružomberku favoritmi, ale predsa som až taký jasný priebeh nečakal, pretože súper nastúpil už so svojou najlepšou hráčkou, ktorá bola dlhodobo zranená. Pomohlo nám, že súpera zjavne tiež trápila maródka. Hrať len so 7 hráčkami bolo predsa len príliš náročné. Druhý zápas sme z tohto dôvodu hrali len na hrubý čas
Zápasy sme síce jasne vyhrali, ale neteší ma vysoký počet faulov. V oboch zápasoch sa nám vyfaulovala kľúčová rozohrávačka Natal. Stále nečisto bránime rukami. Súper nás zato našťastie trestal z trestných hodov len nedostatočne. Naše dievčatá predviedli opäť zlepšenú streľbu TH, až 40%. Veľmi ma to teší, pretože v poslednom období sme streľbu TH stabilizovali na úrovni 30-40% a takmer vždy sme v tomto ukazovateli lepší ako súper.  
Z jednotlivcov podala výborný výkon pod košom Vanessa G., dobre jej sekundovali Betka, Táňa a Miška. V poli výborne zahrali Adel, Evka a Sima. Najviac blokov predviedli Vanessa G. s Betkou a najviac asistencií mala Natal. Prvýkrát sme na rozohrávke skúšali Betku a nesklamala. Ukázala dobrý prehľad v hre. Výrazne sa po dlhom tréningovom výpadku zlepšuje aj Vanes T. Zvláštnu pochvalu si zaslúžia všetci, ktorí napriek rôznym zdravotným problémom prišli, bojovali, a pomohli tímu k dôležitým víťazstvám. Ukázali tímového ducha.
Problémy nám stále robí správne postavenie obrancu pri súperových rozohrávkach. Často potom už len naháňame unikajúceho hráča, dočahujeme ho a faulujeme. Na tom budeme musieť ešte popracovať.
Celkovo treba povedať, že sme sa opäť výrazne priblížili k splneniu cieľa, zopakovať si vlaňajšiu účasť v šesťčlennom finále majstrovstiev Slovenska.   
Najbližší víkend hráme v nedeľu 22.2. v Bruntále. Potom v sobotu 28.2. doma s Ostravou a v nedeľu 1.3. zohráme rozhodujúce zápasy v boji o postup na majstrovstvá Slovenska vo Zvolene."

(PGE)

 
Späť