Veľkonočné dohrávané zápasy starších mini s Ružomberkom

30.03.2016 02:17

Počas veľkonočných prázdnin privítali naše staršie minižiačky na domácej pôde súperky z Ružomberka. Po sérii prehier nastupovali na ihrisko odhodlané súperovi nič nedarovať, bojovný výkon však na výhru opäť nestačil.

BKM Žilina - MBK Ružomberok   31:74 (08:12,04:24,11:10,08:28)
Koniarová 9, Dubielová S. 8, Pallová 6, vrždáková 4, Žilinčárová 2, Dubielová V. 2, Kavacká, Konaříková, Maliarová, Stroková
Fauly: 7 - 2   TH: 1/4 - 2/4

BKM Žilina - MBK Ružomberok   20:92 (12:17,00:26,02:32,06:17)
Vrždáková 8, Pallová 4, Koniarová 4, Dubielová S. 2, Konaříková 1, Stroková 1, Dubielová V., Kavacká, Maliarová, Žilinčárová
Fauly: 9 - 4   TH: 2/4 - 8/11

Hodnotenie asistentky trénera:
"Do zápasov sme nastupovali s 10 hráčkami, výrazne nám však chýbali Terka, Eliška a dlhodobo zranená Katka, s ktorými by sme určite dokázali zohrať vyrovnanejší výsledok. Aj tak sme však našťastie mohli točiť dve päťky a dievčatá mali priestor aj na oddych.
Do prvého zápasu sme vstúpili koncentrovane v obrane a efektívne v útoku, čím sme zaskočili aj súpera. V úvodných minútach sme sa ujali vedenia 8:2, nasledoval však time-out Ružomberka a po ňom sa hra razom vyrovnala. Navyše sa na našej strane úplne vytratila strelecká úspešnosť a do konca štvrtiny sa nám už nepodarilo skórovať. Nepoľavili sme však v obrane a bojovnou hrou sme boli vyrovnaným súperom. V druhej štvrtine sa dobrý dojem z našej hry vytratil od prvých sekúnd. Chýbal dôraz pri doskakovaní, ale aj pri uvoľňovaní sa pre loptu. Bolo zaujímavé sledovať, že pri uvoľňovaní sa bola najefektívnejšia Lucka, ktorá bola v tejto štvrtine našou najmladšou hráčkou na palubovke. V tejto časti hry si z nás Ružomberčanky spravili doslova trhací kalendár a rozdiel skóre neustále narastal v ich prospech. Druhý polčas ponúkol veľmi podobný scenár ako prvý, jediným rozdielom, pre nás pozitívnym, bol fakt, že sme dokázali vyhrať tretiu štvrtinu. V poslednej časti sme sa však opäť nedokázali výraznejšie presadiť.
V druhom zápase sme trošku premiešali zostavu, neprinieslo to však žiadne ovocie. Prvá štvrtina sa síce niesla vo vyrovnanom duchu, ďalšie dve nám však priniesli iba 2 body a to si myslím, že hovorí za všetko. Bolo cítiť úbytok fyzických, ale aj psychických síl. Presadiť sme sa opäť dokázali až v poslednej štvrtine, kedy už o nič nešlo a súper postavil dievčatá z lavičky. Na rozdiel od našich dievčat však mali dostatok síl a boli aktívne, preto nás nakoniec aj v tejto časti porazili.
Čo sa jednotlivcov týka, veľmi milo ma prekvapili všetky tri dievčatá roč. 2006, ktorým ďakujem, že prišli pomôcť. Sarah sa konečne presadzovala na doskoku a výkonom predčila aj svoju staršiu sestru. Potešilo ma, že spolu s Agátkou sa nebáli a keď bolo treba, vedeli na seba prebrať zodpovednosť pri vynášaní lopty, čím veľmi pomohli svojim starším spoluhráčkam. V obrane boli tiež tam, kde majú byť. Lucka odvádzala už tradične výbornú prácu pri vynášaní lopty a v obrane. Občas zazmätkovala v útoku, ale na jej vek predvádzala opäť výborný výkon. Kus roboty a veľa nabehaných metrov predviedli Sima a Soňa, ktoré sa snažili spolupracovať pri uvoľňovaní, aj v postupnom útoku. Dobré výkony predviedli tiež v obrane, bojovali a nechali na palubovke všetky sily. Potešil ma výkon Alex, ktorá na to, koľko má natrénované, odviedla kus dobrej roboty pri doskakovaní, následných streleckých pokusoch a v bojoch o loptu. Chýba jej ešte prehľad v hre, ale to je len otázka minút strávených na ihrisku. Ivka predviedla lepší výkon v druhom zápase, miestami mi však chýbala väčšia snaha o tímovú spoluprácu a zbrklosť v niektorých situáciách. Tiež toho veľa nabehala a nechala na ihrisku veľa síl. Moniku som videla zahrať už aj lepšie zápasy, miestami sa mi zdala byť vo veľkom strese. Problém jej robilo uvoľniť sa pre loptu, keď sa k nej však dostala, opäť súperovi predvádzala svoju rýchlosť. Treba sa ešte naučiť využívať svoju výšku a presadzovať sa pri doskakovaní. Sklamaním pre mňa bola Vici. S jej postavou by pod oboma košmi mala kraľovať a nie sa na doskakovanie ostatných pozerať z bezpečnej vzdialenosti. Zároveň by mala častejšie po doskoku vziať zodpovednosť do svojich rúk a loptu vyniesť, pretože driblovať vie veľmi dobre, len nesmie mať toľký rešpekt zo súpera. Vici má na to, aby bola oporou družstva, musí si však začať viac veriť. Rebecca je na tom podobne, dribling má perfektný, ale bojí sa presadiť. Určite by sa tiež oplatilo, keby sa dostala k častejším streleckým zakončeniam."

(ICO)

Späť