Víťazná príprava mladších žiačok

19.09.2014 00:54

V stredu 17.9. družstvo mladších žiačok odštartovalo prípravu na novú hraciu sezónu tréningovým zápasom proti chlapcom z Viktórie Žilina na ich palubovke. Nekompletné družstvo našich dievčat súpera potrápilo a vo vyrovnanom zápase sa nakoniec tešilo z víťazstva.

MBK Viktória Žilina 2003 - BKM Žilina 30:34 (09:04,03:08,12:10,06:12)

Hodnotenie trénera:
"Na moje veľké prekvapenie mal zápas vyrovnaný priebeh so šťastným koncom pre nás. Zdá sa, že po vydarenej letnej príprave sme na sezónu fyzicky dobre pripravení. Dievčatá vládali behať s chlapcami aj na veľkom ihrisku napriek tomu, že sme nastúpili len s 9 dievčatami, pretože Miška a Zuzka sú zranené, Vanesa T. je chorá a Saška G. pokračuje v basketbale v Piešťanoch.
Chlapci mali problém hlavne s našou agresívnou obranou a výborným doskakovaním. Z jednotlivcov podala výborný výkon na rozohrávke Natália a pod košom sa výrazne presadzovala Vanessa G. Nasadením a bojovnosťou príjemne prekvapila Sima. Ostatné dievčatá striedali dobré momenty so slabšími, ale všetky príkladne bojovali. Mnoho košov sme bohužiaľ dostali po hrubých chybách v obrane  – zlom individuálnom bránení. Tu budeme musieť ešte veľa popracovať.
Prvý súťažný zápas zahráme v tejto sezóne 4.10.2014 doma s Ružomberkom.  Dúfam, že sa na tento zápas už budeme môcť nastúpiť v plnej sile, pretože z hľadiska postupu na majstrovstvá Slovenska to môže byť pre nás kľúčový zápas. S Ružomberkom sa totiž pravdepodobne pobijeme o 2.postupové miesto. Zároveň pozývame všetkých rodičov, aby prišli do Závodia povzbudiť."

(PGE)

Späť