Víťazné ukončenie sezóny mladších žiačok

10.05.2016 12:25

Dievčatá roč.2003 (mladšie žiačky) z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali v poslednom kole slovenskej regionálnej súťaži dievčatá z Popradu. So súťažou sa rozlúčili dvomi víťazstvami. V prvom zápase jasne dominovali a zvíťazili rozdielom triedy. V druhom zápase po troch štvrtinách ešte jasne viedli, ale v závere im došli sily a mohutne finišujúci súper sa dotiahol na štyri body. Nakoniec však tesné víťazstvo ustrážili.

BKM Žilina – BAM Poprad    66:33 (12:06,26:06,17:10,11:11)
Fauly: 29 - 13  TH: ZA 13/6 – 46%,   PP  36/11 – 31%
Váňová-14, Kubíková-13, Strážovcová-12, Bergerová- 6, Horváthová-6,    Šubertová-5, Macharová-4, Halamová-2, Michnáčová-2, Tarabíková-2, Derkitsová,  Pekárová

BKM Žilina – BAM Poprad    41:37 (14:11,11:03,14:08,02:15)
Fauly: 31 - 11  TH: ZA 9/1 – 11%,   PP  32/7 – 22%
Váňová-15, Kubíková-10, Šubertová-6, Strážovcová-4, Bergerová- 2, Tarabíková-2, Macharová, Halamová, Michnáčová, Derkitsová, Horváthová, Pekárová
Pozn.: 2 body vlastný kôš súpera

Hodnotenie trénera:
„Boli to v podstate zápasy o 3.miesto v štvorčlennej tabuľke skupiny Stred. Ani jeden tím už nemohol postúpiť na majstrovstvá Slovenska. (Postupujú prví dvaja.) Išlo teda hlavne o prestíž. V posledných dvoch dvojzápasoch s týmto súperom sme sa vždy rozišli zmierlivo 1:1 na zápasy. Veril som však, že sa prejaví zlepšená tréningová dochádzka dievčat a stále lepšie chápanie nového systému hry. Prvýkrát v tomto roku sme mali na zápase 11 hráčok nar.2003 vrátane všetkých opôr. Teda nastúpili sme konečne v najsilnejšej zostave. A bolo to aj vidno.
V oboch zápasoch sme jasne dominovali. V závere nám však vždy dochádzali trochu sily a pod dojmom náskoku sme strácali koncentráciu.  Ináč by súper odišiel ešte s vyššími prehrami. Som však rád, že si zahrali všetky hráčky, a strelecky sa dokázalo presadiť až 10 z nich. Myslím, že v útoku sme hrali dobre, a často sme súperovu obranu privádzali do úzkych nacvičenými akciami. Bohužiaľ sme ešte množstvo takto vytvorených tutoviek nevyužili. Chýbala väčšia istota a pokoj v zakončení.
Achilovou pätou je stále obrana. Dostávame príliš lacné koše pri hre 1na 1 alebo súpera zastavujeme zbytočnými faulami. Pomer faulov bol celkovo 60:24. Z toho jasne vyplýva, že nevieme čisto brániť. Súper našťastie hádzal TH mizerne, keď nepremenil až 50 TH. Naše dievčatá mali v 1.zápase až 46% úspešnosť TH, čo je asi náš doterajší rekord, ale v druhom zápase už zrejme vplyvom fyzickej únavy už len 11%. Celkovo sme však v tomto ukazovateli boli lepší ako súper (32%:26%). 34% úspešnosť pri streľbe z hry je v tejto kategórii veľmi dobrý ukazovateľ. Súper mal vysoké a robustné hráčky, takže priemer 18 útočných doskokov na zápas je tiež veľmi dobré číslo.
Celkovo som až na obidve záverečné štvrtiny s naším výkonom veľmi spokojný. Hrali sme bojovne, so srdcom a ukázali sme už aj pár pekných akcii pre potechu oka. Trénerka súpera síce tvrdila, že to s tvrdosťou preháňame, ale nebolo v tom nič zákerné ani úmyselné. Fauly vyplývali z hry. Je to súčasný trend vývoja basketbalu. Hrá sa rýchlo, tvrdo a agresívne, tak ako sa s tým stretávame v českej súťaži.
Boli to naše posledné súťažné zápasy v sezóne. Teraz príde na rad olympiáda (testovanie). Potom, ak bude chuť a vôľa, môžeme skúsiť ešte 1 turnaj, lebo toto družstvo nebolo na turnaji cez Veľkú noc. Ovšem len za predpokladu, že budeme mať aspoň 12 zdravých hráčok, ktoré chcú ísť na turnaj.“

Jednotlivci:

Lucia - najlepšia strelkyňa, zlepšenie na obrannom doskoku, chýbajú získané lopty a bloky, Ivka – solídny výkon, zlepšenie na doskoku a pri hre v poli, Sima – má na viac, chýba sebadôvera, Lenka – výborný výkon, 1.miesto v MVP, spolu s Tamarkou B. najviac doskokov v obrane, najviac získaných lôpt, chýbajú len bloky, Emma H. – spočiatku veľmi dobrý odvážny výkon, postupne jej došli sily, chýba kondička, dobre číta hru, rastúce sebavedomie, naša najfaulovanejšia hráčka, druhá v asistenciách, chýba obranný doskok, Peťa T. – výborný výkon na rozohrávke, najviac asistencií, krásne nahrávky do rýchleho protiútoku, výborná hra v obrane, chýba útočný doskok, škoda, že sa v1.zápase rýchlo vyfaulovala, Denisa – chýba viac odvahy vziať na seba zodpovednosť, viac agresivity, Peťka H. – zlepšenie na doskoku, nebol to jej deň, ale nie každý deň je nedeľa, Nika – spolu s Lenkou 2.miesto v doskokoch celkovo, 2.miesto v útočných doskokoch, dobrý výkon, chýbajú len získané lopty, Ema P. – výborný výkon v poli, 2.miesto v získaných loptách,  škoda, že sa v1.zápase rýchlo vyfaulovala, naša najviac faulujúca hráčka, Tamča B. – dobrý odvážny výkon, výrazné zlepšenie na obrannom doskoku, spolu s Lenkou najviac obranných doskokov, 2.miesto v získaných loptách, chýba odvaha ukázať aj nejakú dobrú fintu, techniku na to má, Baja – solídny výkon, vysoká úspešnosť streľby, najviac doskokov celkovo aj v útoku, 2.miestov v MVP, chýbajú len bloky a získané lopty. "

(PGE)

 

 

 

Späť