Zaslúžené víťazstvá mladších minižiačok v Trnave

02.02.2014 18:10

Prvý februárový deň cestovali naše najmladšie dievčatá na priateľské zápasy za bojovným súperom do Trnavy, s ktorým sme doteraz odohrali 4 vzájomné a vždy dramatické zápasy s bilanciou dve výhry a dve prehry. Tentokrát mali naše dievčatá v oboch zápasoch hernú prevahu. Domácim nedali žiadnu šancu na zdramatizovanie zápasov a oba zápasy zaslúžene vyhrali. 

BK AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina 14:39 (02:13,09:04,02:12,01:10)
Gavláková 10b, Horváthová a Sedláčková po 6b, Tlacháčová 5b, Bergerová a Košťálová po 4b, Frolová a Váňová 2b, Gabrišová, Kubíková, Strážovcová

BK AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina 28:52 (10:08,04:19,08:13,06:12)
Horváthová 12b, Tlacháčová 9b, Bergerová 8b, Gabrišová, Gavláková, Košťálová, Kubíková a Strážovcová po 4b, Váňová 3b, Frolová, Sedláčková

Body celkom:
Horváthová 18b, Gavláková a Tlacháčová po 14b, Bergerová 12b, Košťálová 8b, Sedláčková 6b, Váňová 5b, Gabrišová, Kubíková a Strážovcová po 4b, Frolová 2b
Fauly:
1z. TT/ZA 9/7, 2z. TT/ZA 9/2

Hodnotenie trénera:
"Na priateľské zápasy sme do Trnavy cestovali v takmer najsilnejšej zostave s jednoznačným cieľom - neprehrať a odohrať zápasy s nasadením až do konca. Nástup do prvého zápasu sme mali veľmi dobrý a dievčatá nasadili vysoké tempo hry. V druhej časti hry sme lacno stratili pár lôpt a domáce sa aj vďaka svojej najnebezpečnejšej hráčke bodovo na nás dotiahli. Cez polčas sme si vysvetlili, čo robíme zle a dievčatá zabrali. Zlepšili sme pohyb na ihrisku, útočný doskok a hrali agresívnejšie v obrane, o čom svedčia len tri inkasované body v druhom polčase. Celý prvý zápas sme sa prevažne presadzovali v hre 1 na 1. Zabúdali sme však na to, čomu sa na tréningoch venujeme - hlavu hore pri driblingu, nahrávka a únik!. Každá jedna chcela za každú cenu skórovať aj v prípadoch, keď bola bránená dvoma či troma súperovými hráčkami a na ihrisku sme sa vôbec nevideli.

Pred druhým zápasom som dievčatám prizvukoval, že takéto zápasy sú ideálne práve na to, aby sme skúšali to, čo trénujeme. Druhý zápas začal dosť nervózne, viac sa na ihrisku bojovalo, ako hralo. Dievčatá si však zobrali moje slová počas prestávky k srdcu a začali sme súpera valcovať rýchlymi protiútokmi po nahrávke, z ktorých sa nám darilo skórovať. Samozrejme to ešte nebolo dokonalé, ale cenním si u dievčat snahu, že sa o to vôbec pokúšali! Tempo hry sa tým zrýchlilo a domácim postupne sily ubúdali. Vypracovali sme si veľa streleckých pokusov, dominovali v doskoku, dobre a čisto bránili súperove hráčky a bojovali sme o každú loptu.

V predchádzajúcich štyroch vzájomných zápasoch Trnava ukázala, že vie zabojovať a zdramatizovať zápasy. Dnes sme domácim takúto šancu na zvrat zápasov nedali a bojovali až do posledných sekúnd. Dôležitým je aj fakt, že sme dnes mohli postaviť proti súperovi dve vyrovnané päťky a dokázali eliminovať trnavskú útočnú silu. Počas zápasov bolo síce pár sporných momentov, ale vzhľadom na to, že zápas nijak výrazne neovplyvnili a boli na oboch stranách, nemá zmysel ich komentovať.
Konečne sme Trnave ukázali svoju hernú silu a tímovejšieho ducha. Aj napriek dnešným prehrám považujem domáce dievčatá za ideálneho a vyrovnaného súpera a rady s ním uvítame ďalšie vzájomné zápasy.

Opäť ma teší, že všetkých 11 dievčat dnes skórovalo a hralo s nasadením! Milo ma prekvapil a potešil herný výkon a prístup k zápasu u Simči Kubíkovej. Bojovali však všetky dievčatá a preto si za predvedenú hru zaslúži veľkú pochvalu celé družstvo!

V Trnave bola s nami aj Peťka Tarabíková, ale vzhľadom na nedoliečené zranenie zápästia do hry nenastúpila.
Chcem sa poďakovať aj rodičom dievčat, ktorí s nami do Trnavy cestovali a povzbudzovali naše slečny a pánovi Vnukovi aj za občerstvenie pre dievčatá v Mc Donalde."

(LKO)

FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASOV (p.Váňa, p.Pjontek)

 

Späť