Víťazstvá žiačok s Ostravou

17.11.2013 20:09

V sobotu 16.11.2013 v poobedňajších hodinách privítali naše žiačky na svojej palubovke v 6. dvojkole severo-moravskej oblastnej súťaže družstvo Basket Ostrava. Dievčatám sa darilo a v oboch zápasoch zvíťazili. V tejto súťaži si dievčatá zapísali 8 víťazstvo za sebou. Ako už výsledky naznačujú, obidva zápasy boli jasne v réžii našich dievčat. V neúplnej tabuľke súťaže sa zatiaľ posunuli na 2.miesto. O 2 týždne nás čaká veľmi ťažký dvojzápas v Rožnove na palubovke momentálne vedúceho tímu súťaže.

BKM Žilina - Basket Ostrava  121 : 11  (36:02,25:01,42:00,18:08)
Gondová 36b, Belčíková 20b, Dúcka 16b, Gažiová a Jamborová 14b, Skaličanová 10b, Fatrsíková 6b, Muráňová 5b, Kothajová

BKM Žilina - Basket Ostrava   67 : 16  (18:06,16:03,20:05,13:02)
Gondová 27b, Belčíková 10b, Fatrsíková a Skaličanová 8b, Gažiová a Jamborová 6b, Dúcka 2b, Muráňová, Kothajová

Hodnotenie trénera:
„V prvom rade treba povedať, že súper bol v priemere o rok mladší, takže výsledky netreba preceňovať, ale potešilo ma, že sme opäť mnoho bodov strelili po kombináciách, ktoré nacvičujeme na tréningu. Potvrdili sme povesť tímu s najlepšou ofenzívou.
V prvom zápase sme podali zodpovedný výkon v obrane a súpera sme do ničoho nepustili. V druhom zápase sme pod dojmom úspešného 1.zápasu poľavili v koncentrácii a navyše aj súper pridal na bojovnosti. Zjavne nechcel inkasovať ďalšiu stovku.
Potešilo ma, že sme vzhľadom na vývoj skóre mohli dať priestor celkom novej hráčke Laure, ktorá si 1-krát mohla dostatočne zahrať a ochutnať, ako chutí skutočný zápasový basketbal. Doteraz poznala len tréningy, príp. 1-2 minúty zápasu na ihrisku. Okrem nej si zahrala aj Betka (roč.2002) a tiež nesklamala. Chválim ju za to, že prišla pomôcť starším, keď nám chýbali 3 hráčky zo základného kádra. Škoda len, že sa zápasov nemohli zúčastniť ďalšie 3 nové hráčky, ktoré sa postupne snažíme zapracovať do kádra.
Negatívom bolo, že sme opäť ako už tradične dominovali vo fauloch. Pomer faulov za obidva zápasy spolu bol 38:20, čo je hlavne vzhľadom na silu súpera zahanbujúce. Stále si viac pomáhame nedovolene rukami miesto, aby sme zapracovali na nohách, pretože je to jednoducho pohodlnejšie. Tu nás určite stále tlačí topánka a je čo naprávať.
Mali sme výraznú výškovú prevahu, ktorej sa súper snažil čeliť odstavovaním, ale predsa sme výrazne dominovali v doskakovaní (spolu 38 útočných doskokov).
Z jednotlivcov v útoku výrazne potiahla Barča, v obrane podala neuveriteľný výkon Nina (pomer získ./strat. 27:3 !!!), kus dobrej čiernej roboty v obrane odviedla v 1.zápase Kika, bojovnosťou a nasadením bola vzorom v oboch zápasoch Vladka. Nikto však vyložene nesklamal.“

(PGE)
 

Späť