Víťazstvo mladších žiačok nad Handlovou

30.03.2015 00:31

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali na svoje palubovke v poslednom zápase dlhodobej časti súťaže súperky z Handlovej, ktoré hrajú súťaž bez nároku na postup, pretože až 5 hráčok je starších ako povoľujú pravidlá. V prvom zápase dievčatá zo Závodia po celý zápas viedli a nakoniec presvedčivo vyhrali 52:31. V druhom zápase, ktorý sa hral na žiadosť súpera len na hrubý čas, domáce dievčatá už na fyzicky disponovaného súpera nestačili a prehrali 28:35. Prejavila sa únava z prvého zápasu, pretože domáce ho odohrali len s 8 hráčkami, z toho 2 nastúpili po chorobe, takže hrali len málo.

 

BKM Žilina - BK Handlová 52:31 (15:08,11:13,11:06,15:04)

Gažiová–18, Gavláková-10, Ďuranová-8, Chovancová-6, Rajčanová-5, Gašpieriková-3, Buryová-2, Derkitsová

Fauly: 9/21  TH: ZA – 22/6, Ha – 8/3

 

BKM Žilina - BK Handlová 28:35 (05:12,02:13,09:08,12:02)

Gažiová–11, Ďuranová-6, Derkitsová-4, Rajčanová-3, Chovancová-2, Gašpieriková-2, Buryová, Gavláková
Fauly: 7/15  TH: ZA – 12/6, Ha – 3/1
 

Hodnotenie trénera:

V poslednom čase nás prenasledujú choroby, trénovali sme so 4-5 zdravými hráčkami. Miška a Sima nastúpili po chorobe, ale pomohli aspoň na chvíľu, aby si ostatné mohli oddýchnuť. Obával som sa tiež, aby sa niektorá nezranila, pretože už v stredu odchádzame na veľký medzinárodný turnaj do Klatov. Nakoniec všetko dobre dopadlo, nikto sa nezranil a zápasy sme odohrali so cťou.

Nemal som pred zápasmi veľké oči, pretože vonku sme s týmto súperom oba zápasy prehrali, ale veril som, že pokiaľ nám budú sily stačiť na súpera herne máme. Súper hral síce veľmi tvrdo, mal až dvojnásobný počet faulov ako my, ale dievčatá sa nezľakli a statočne bojovali s fyzicky vyspelejším súperom. Presadzovali sa svojimi basketbalovými prednosťami, hlavne rýchlosťou, technikou, doskakovaním a streľbou. Opäť sme viackrát skórovali po nacvičených signáloch, ktoré súper nedokázal účinne brániť.

V druhom zápase nám už jednoducho došli sily, prvý zápas odtiahlo viac-menej len 6 hráčok, 2 rekonvalescentky som nasadzoval len málo. To sa samozrejme muselo prejaviť na našej hre v druhom zápase. Najviac to bolo vidno na slabšej streľbe z poľa a zhoršenom útočnom doskakovaní. Dievčatá si však aj tak zaslúžia uznanie za to ako v danej situácii bojovali. S ich výkonom som nadmieru spokojný.

Veľmi ma teší, že sme streľbu TH dlhodobo stabilizovali na úrovni 30-40% (dnes 35%) a v tomto ukazovateli sme dosiahli porovnateľný výsledok ako staršie súperky. V prvom zápase sme mali aj solídnu streľbu z poľa – 34%, v druhom vplyvom dochádzajúcich síl už len už len 23%.

Z jednotlivcov podala výborný výkon v útoku Betka a v prvom zápase aj Saška G. V obrane opäť vynikala Natal s Vanessou G., ale výborné momenty mala aj Sima. Asi najlepší výkon v kariére podala v prvom zápase Alex. Bol to však hlavne tímový výkon, všetky hráčky bojovali a ukázali veľkú túžbu po víťazstve. Zvláštnu pochvalu si zaslúžia všetci, ktorí napriek rôznym zdravotným problémom prišli, bojovali, a pomohli tímu. Ukázali tímového ducha.

Súper ma potešil tým, že sa nestiahol len za trojkový oblúk ako to spravil doma, ale snažil sa brániť po celom ihrisku, čo bola samozrejme voda na mlyn pre naše rýchle technicky vyspelé hráčky. Hral síce tvrdo, ale nie až tak surovo ako doma.

Najbližší víkend sme na veľkom medzinárodnom turnaji v Klatovách (ČR), potom hráme v rámci prípravy na majstrovstvá ešte 2x s BB (raz vonku, raz doma) a posledné kolo českej súťaže v Bruntále. Potom už nás čakajú len majstrovstvá Slovenska v Spišskej Novej Vsi 8.-10.5.2015 a máme po sezóne.“

(PGE)

 

 

 

Späť