Víťazstvo žiačok nad Příborom

25.10.2015 19:21

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili na vlastnej palubovke na zápas nadregionálnej moravskej súťaže kategórie U15 (roč.2001) proti dievčatám z Příboru. Dievčatá tohto súpera porazili jasne na jeho palubovke, takže sa čakalo pohodlné víťazstvo. Tentoraz sa však na víťazstvo viac nadreli, celý 1.polčas prehrávali a súpera zlomili až po prestávke.

BKM Žilina - BK Příbor  55:42 (12:14,09:09,26:08,08:11)
Soliarová 17b, Ďuranová a Rajčanová po 10b, Gažiová 8b, Tadesse 4b, Káčerová, Michaličková a Tomiczková po 2b, Derkitsová, Gašpieriková, Chovancová a Teličáková
Fauly: 23 - 16   TH: ZA 17% (6/1) - PR 17% (24/4)

Hodnotenie trénera:
 „V zápase sme sa pomaly rozbiehali, dievčatá súpera po jasnom víťazstve vonku podvedome podcenili. Laxne sme bránili, chýbala väčšia agresivita, bojovnosť a ochota behať. Súper sa na nás výborne pripravil. Využíval fyzickú prevahu plynúcu z veku dievčat (2001-ky). Poučil sa z domáceho zápasu, stiahol obranu až na trojkový oblúk a po doskoku rýchlo prechádzal do protiútoku. Postupne sme sa však zlepšovali, pridali na agresivite a bojovnosti. V tretej štvrtine súper pod veľkým tlakom našej obrany začal kopiť chyby pri rozohrávke, dávali sme lacné koše a získali jasný náskok, ktorý sme už potom udržali napriek tomu, že sme dali príležitosť všetkým hráčkam.
Strelecky nás ťahali Soňa, Natal, Táňa a Betka, ale pozitívom je, že dokázalo skórovať až 8 našich hráčok. Na obrannom doskoku výborne skákala Natal so Soňou a v útoku zase výborne skákali Soňa s Vanesou T., v poli mali najviac získaných lôpt Vanesa T. a Evka. Na bloku boli platné Sára s Betkou. Najviac asistencii rozdala Natal a bola aj našou najfaulovanejšou hráčkou. V obrane urobili veľký kus práce Vaness G., Sima, Alex a Adel. Milo prekvapila nasadením, odvahou, bojovnosťou a ťahom na kôš Zuzka. Bol to určite jej najlepší výkon v našom tíme. V budúcnosti bude svojou rýchlosťou ťažkým orieškom pre každého súpera, či už v obrane alebo v útoku. Uznanie si zaslúži Betka, ktorá prišla pomôcť aj s boľavou nohou, a keď sa začiatkom 2.polčasu lámal chlieb, výrazne nám pomohla niekoľkými získanými loptami a ľahkými košmi, ktoré súpera deptali.
Celkovo to nebol oslnivý výkon, ale cenné je, že dievčatá ukázali bojovné srdce a dokázali spočiatku zle sa vyvíjajúci zápas otočiť vo svoj prospech. Všetky hráčky bojovali zo všetkých síl a úspech sa nakoniec dostavil. V útoku sme opäť ukázali našu silu na doskoku a doskočili až 30 lôpt, stále sme sa však nevyvarovali mnohých ľahkých strát po nepresných nahrávkach. Streľba z poľa – 30% bola veľmi slušná, ale len 17%-ná  úspešnosť pri streľbe trestných je veľmi slabé číslo, i keď súper nebol v tomto parametri o nič lepší.“

(PGE)

Späť