Vstup do slovenskej súťaže mladším žiačkam nevyšiel

04.10.2015 19:40

V sobotu 3.10. naše mladšie žiačky cestovali do Banskej Bystrice, kde si predohrávali 1.kolo oblastnej súťaže. Aj napriek bojovnej snahe 8 dievčat nestačili na oslabenú Banskú Bystricu a v oboch zápasoch domácim podľahli.

ŠKP 08 Banská Bystrica - BKM Žilina 47:35 (08:05,08:10,11:07,20:13)
Bergerová 9b, Kubíková 8b, Horváthová 6b, Váňová 5b, Strážovcová 4b, Boženíková 2b, Šubertová 1b, Košťálová, Machárová, Tarabiková
Fauly: 19 - 18  TH: BB 36% (14/5) - ZA 35% (20/7)

ŠKP 08 Banská Bystrica - BKM Žilina 55:38 (18:09,06:11,17:14,14:04)
Bergerová 8b, Šubertová 7b, Horváthová a Košťálová po 5b, Kubíková a Váňová po 4b, Machárová 3b, Strážovcová 2b 
Fauly: 15 - 12  TH: BB 50% (14/7) - ZA 29% (14/4)

Hodnotenie trénera:
"Do Banskej Bystrice sme vycestovali s úzkym kádrom 10 dievčat. Prvý zápas sme začali veľmi nervózne s veľkým počtom stratených lôpt a zbytočnými chybami, za čo nás bystričanky trestali a vytvorili si mierny náskok. Tieto chyby postupne mizli a v zápase sme začali viac bojovať. Skóre sa menilo ako na hojdačke, ešte v poslednej štvrtine sme vyhrávali. Súper však bol na zápas koncentrovanejší ako naše dievčatá, mal možnosť prestriedať viacero hráčok, kde my sme malli k dispozícii ku koncu zápasu len 7 hráčok a sériou 8 košov po sebe zápas otočil a dotiahol do víťazného konca.
Do druhého zápasu sme nastúpili smelo a len s ôsmymi hráčkami. Cieľom bolo dostávať sa do vačšieho počtu únikov, viac strielať a udržať s domácimi krok čo najdlhšie. Prvá štvrtina nevyšla, ale v druhej sme zabrali vďaka zvýšenej streleckej aktivite a výbornom útočnom doskoku. Za prvý polčas sme vystrelili 53x, čo bol počet všetkých našich striel v zápase prvom. V tretej časti sme skóre vyrovnali, ale začali nám postupne dochádzať sily, s čim pribúdali aj chyby v obrane. Poslednú časť sme už fyzicky nezvládli a súper zaslúžene vyhral aj druhý zápas.
Je na škodu, že súper bol oslabený o najlepšiu strelkyňu majstrovstiev slovenska 2015 a tieto oba zápasy sme mali s prehľadom vyhrať.
Počas prvého zápasu som zo zápasov vylúčil dve klúčové hráčky z disciplinárnych dôvodov a tak muselo zápasy dohrať len 8 bojovníčok, ktoré si za svoju snahu, vytrvalosť a bojovnosť až do posledných sekúnd zaslúžia veľkú pochvalu. Sami sa presvedčili, že aj oni sú klúčovými hráčkami v našom družstve a že zápasy dokážu odohrať, aj keď ich to stálo viacej síl a energie. Mrzí však trojtýždňové zranenie Nikol, ktorá odohrala výborný druhý zápas, v ktorom si však vyvrtla členok a aj napriek tomu zápas dohrala. Nikol prajeme skoré uzdravenie a čo najskoršie zapojenie sa opäť do družstva. Prvý zápas vyšiel Baji, ktorú bolo na ihrisku vidieť a získavala pod košom dôležité lopty. Dobre jej pod košmi sekundovala Lenka s Luckou. Obe si konečne pod košmi nezavadzali a s prehľadom získavali lopty po doskoku. Strelecká muška ich však bohužiaľ opustila v druhom zápase, kde si vypracovali kvantum šancí. S veľkým nasadením a s myšlienkou nevzdávať sa odohrali zápasy aj obe Tamarky, Ivka a Emmka, ktorá sa vracia k svojej väčšej odvahe zakončovať a každým zápasom jej výkony gradujú." 

(LKO)

Späť