Vybojované víťazstvá pod Tatrami

02.05.2022 12:12
Staršie minižiačky odohrali na 1.mája prvé dvojzápasy v playoff proti domácim dievčatám spod Tatier. Oba zápasy boli vyrovnané, veľmi náročné a súpera sme zlomili až v druhom polčase.
 
BAM Poprad - BKM Žilina 27:48 (06:06,10:12,05:11,06:19)
Rumanová 19b, Koristová 12b, Harantová 8b, Jaroščiaková 4b, Šmihovská 3b, Kubelová 2b, Belčíková, Krššáková, Macúchová, Matejíčková, Rybárska, Syneková, Trnovcová

Fauly: 6 - 9   TH: PP 33% (3/9) - ZA 50  44% (4/9)
VIDEOZÁZNAM

BAM Poprad - BKM Žilina 30:43 (11:06,06:08,07:11,06:18)
Koristová 15b, Rumanová 9b, Harantová 6b, Jaroščiaková a Kubelová po 4b, Krššáková a Šmihovská po 2b, Matejčíková 1b, Belčíková, Macúchová, Rybárska, Syneková, Trovcová
Fauly: 6 - 10   TH: PP 20% (2/10) - ZA 50% (3/6)
VDEOZÁZNAM
 
 
Hodnotenie trénera:

Dievčatá spod Tatier poznáme veľmi dobre a vedeli sme, na čo si dávať najviac pozor. Aj keď sme opäť nastúpili vo výrazne oklieštenej zostave bez dôležitých hráčok, verili sme si, že máme na to, aby sme dokázali v Poprade uspieť. Domáce dievčatá však začali smelo a hrali rýchlo do koša, čo naše dievčatá zaskočilo. Nevedeli sme sa dostať do tempa, len sme doťahovali súperov náskok  Celý prvý polčas bol síce vyrovnaný, ale v útoku sme boli statickí a nepresnými nahrávkami sme strácali veľa lôpt. Nevedeli sme nič vymyslieť a prekvapiť súpera. Absenciou podkošových hráčok nám značne chýbal doskok pod oboma košmi. Nepomohli dohovory hráčkam, nepomohli striedania. Pod vplyvom nervozity sa nám vytratili líderky, od ktorých sa očakávalo, aby hru ukľudnili a potiahli svoje päťky. Do obrany sme sa po strate lopty vracali lenivo, často sme sa zabúdali a zbytočne tak súpera len naháňali a následne faulovali. Nechávali sme domácim veľký priestor, aby mohli hrať jednoducho do koša. Jedným slovom, boli sme v obrane veľmi „mäkkí“.
V druhom polčase sme sa konečne prebrali, „zapli obrátky“ a nechceli sme prehrať. Začali sme sa viac uvoľňovať, hrali sme to, čo hrať vieme, aj keď to nebolo tip top. Prebudili sa aj líderky v oboch päťkách, videli sme zrazu aj pekné akcie a rýchle protiútoky. Súpera sme bránili agresívnejšie, lepšie ho napádali pri rozohrávke a získavali tak dôležité lopty, po ktorých sme skórovali. Odrazu sme sa na ihrisku aj videli, vedeli si aj presne nahrať a dávať ľahké koše.
Aj druhý zápas sa niesol v rovnakom duchu. Prvý polčas podpriemer, druhý polčas zlepšený výkon družstva a výsledok sme otočili až v poslednej štvrtine.
Aj napriek improvizovanej zostave len s 13 hráčkami sme mali na to, aby sme oba zápasy zahrali lepšie, preto s výkonom družstva spokojný byť nemôžem. Zároveň som rád, že sme sa nenechali zlomiť a cez polčasovú prestávku sme sa dokázali prebrať, nevzdať sa, zahodiť za hlavu nervozitu a začať hrať basketbal. Myslím si, že si dievčatá v hlavách spomenuli na zápasy počas turnaja v Ostrave, kde sme tiež v druhých polčasoch začali viac bojovať. Verím, že do odvety už nastúpime konečne v plnej sile so všetkými hráčkami a že výkonom potvrdíme, prečo sme v našej skupine skončili na prvom mieste.

Hodnotenie asistentky trénera:
Sviatočnú prvomájovú nedeľu sme vycestovali do Popradu, kde sme odohrali prvé zápasy playoff. Oba zápasy sme dotiahli do zdarného konca a odniesli sme si domov dve víťazstvá, k čomu dievčatám GRATULUJEM! Víťazstvá sa rodili veľmi ťažko a boli doslova vybojované. Prvý aj druhý zápas sa odohrával v rovnakom duchu, s rovnakými chybami a rovnakým zvratom po polčasoch. Prvý polčas v prvom aj druhom zápase bol veľmi vyrovnanou partiou a mladé Popradčanky nám nič nedali zadarmo a skóre sme vzájomne doťahovali. Strácali sme priveľa lôpt a robili začiatočnícke chyby ako nechránenie lopty pri driblingu, nepresné nahrávky, náhodne zahodené strely na kôš, alebo naša pomalosť pri návrate do obrany. To, že sme celkovo za dvojzápas stratili 99 lôpt, hovorí samo za seba. Priebeh hry sa otočil až v druhej časti každého zápasu. Pravdepodobne pomohlo aj dohovorenie zo strany trénerov a aj to, že dievčatá začali viac rozmýšľať. Videli sme pekné akcie, rýchle akcie s úspešnými zakončeniami na kôš, čím sme sa dostali do vedenia a neskôr tým vytvorili väčší náskok. Ako sa hovorí, nie všetky hráčky mali svoj deň, ale snažili sa, aby neprehrali. Mali sme trénerské očakávania od nich, lebo vieme ako každá vie zahrať. Niektoré ukázali svoju bojovnosť ako vždy, iné naopak hrali svoj priemer a zopár bolo sklamaním. Zápasy nestoja na jednej či dvoch hráčkach, ale na celom tíme. Všetky prispeli tým, na čo v tom momente mali a na čo sa cítili. Celkovo však hodnotím zápasy ako dobre odohrané. Naďalej makáme, trénujeme a napredujeme.
 
(LKO, ZKU)

 

 

Späť