Vyhodnotenie klubovej olympiády so Slávkou Bučákovou

30.06.2013 12:57

V utorok 25.06.2013 sa namiesto tréningu konala v telocvični ZŠ Závodie športová akcia, ktorá bola vyvrcholením úspešnej basketbalovej sezóny 2012/2013. Za účasti 37 hráčok z aktuálneho celkového počtu 40 sa vyhodnotila klubová basketbalová olympiáda spojená s odovzdávaním individuálnych ocenení. Na túto akciu prijala pozvanie veľká osobnosť ženského basketbalu, úspešná bývalá reprezentantka Slávka Bučáková (Frniaková). Táto žilinská rodáčka sa vrátila do telocvične, v ktorej sa zoznamovala s basketbalom a v ktorej sa začínala budovať jej hráčska kariéra. Dievčatám sme Slávku v krátkosti predstavili a prečítali zaujímavé informácie o jej bohatej basketbalovej kariére. Jej cenná návšteva medzi dievčatami bola určite pre každú jednu prínosom a motiváciou k neustálemu zdokonaľovaniu sa. Slávka sa k dievčatám prihovorila, odpovedala na ich otázky a doniesla na ukážku niekoľko cenných medailí, ktoré sa dievčatám veľmi páčili.

Potom nasledovalo vyhodnotenie klubovej basketbalovej olympiády aj za účasti manažéra klubu p.Hermana a oboch trénerov BKM Žilina. Slávka mala so sebou aj malú pomocníčku - dcérku Zuzku -, ktorá jej asistovala pri odovzdávaním trofejí. Svojej úlohy sa zhostila výborne a statočne.

V kategórii dievčat ročník 2003/2004:

1.miesto: Gavláková Ninka  115b
2.miesto: Bergerová Tamarka  109,5b
3.miesto: Horváthová Emmka  107b

Skokan roka: Strážovcová Baja
Najlepšia dochádzka: Kubíková Simča  84%

V kategórii dievčat ročník 2002:

1.miesto: Gažiová Betka  130,5b
2.miesto: Tomiczková Adelka  109,5b
3.miesto: Rajčanová Natália  98,5b

Skokan roka: Vojtušová Verča
Najlepšia dochádzka: Gavláková Saška  79%

V kategórii dievčat ročník 2000/2001:

1.miesto: Belčíková Vladka  102b
2.miesto: Skaličanová Katka  94b
3.miesto: Ducká Lucka  88,5b

Skokan roka: Švecová Danka
Najlepšia dochádzka: Fatrsíková Kika  89%

Každá hráčka obdržala od manažéra klubu diplom s individuálnym hodnotením alebo pochvalou za vybranú činnosť, v ktorej sa jej darilo počas roka najlepšie a zároveň si mohla vybrať z množstva sladkostí. Dievčatám sa táto akcia určite páčila a verím, že v podobných akciách, ktorých zmyslom je najmä motivácia dievčat k športovej činnosti, budeme naďalej pokračovať. Slávkin postupný vývoj hráčskej kariéry by mal ísť vzorom pre naše dievčatá.

Samozrejme sa chcem poďakovať Slávke za jej vzácnu návštevu aj vzhľadom na jej materské povinnosti, veľmi si to vážime a rady ju medzi dievčatami kedykoľvek privítame.

Kompletné výsledky basketbalovej olympiády na stiahnutie:

(LKO)

FOTOGALÉRIA Z AKCIE

Späť