Vyhodnotenie turnaja v Starej Turej mladšie minižiačky

29.09.2018 10:16

Mladšie minižiačky Basketbalového klubu   Závodí, roč. 2008 a ml.  sa zúčastnili 22.-23.9.2018 dobre obsadenom turnaji v Starej Turej. Boli to vôbec prvé zápasy v sezóne po 3 mesačnej prestávke. V konkurencii 3 slovenských  družstiev s veľkou basketbalovou tradíciou obsadili po dvoch prehrách a jednom víťazstve konečné tretie miesto, ale druhé miesto bolo na dosah a ušlo im len tesne.

Výsledky:
BKM Žilina - CBK Košice  10:12 (0:8, 8:0, 0:0, 2:4)
BKM Žilina - Junior Nitra  36:46 (9:15, 9:12, 14:7, 4:12)
BKM Žilina - Stará Turá   47:21 (4:3, 14:2, 14:6, 15:10

Strelci:
Šlosárová – 22, Šmihovská – 22, Ochodničanová - 18, Kubicová – 8, Lalinská– 6, Vavricová - 6, Bučáková – 3, Ondrašinová – 3,Pjataková – 3,  Muščíková - 2, Mühlbergerová, Korenková

Celkové poradie:     

1.Junior Nitra
2. CBK Košice
3. BKM Žilina
4. MBK Stará Turá

Hodnotenie trénera:

„Vzhľadom k tomu, že hráme v tejto sezóne aj českú súťaž, neplánovali sme už pred sezónou žiadny turnaj. Ale v rámci dlhodobých výborných vzťahov s usporiadajúcim klubom som nakoniec urobil výnimku. A teraz som rád, lebo turnaj bol dobre organizovaný, výborní rozhodcovia, strava,atmosféra, priateľské prostredie, príjemní ľudia. Mimochodom taká perlička : domáci tréner p.Šustík mal tento rok 80 rokov. Keď som pred 30 rokmi začínal trénovať, bol to môj idol.

Turnaja sa zúčastnili všetky naše zdravé hráčky – 12. Doma sme nechali len 3 maródov : Mirku V, Sofiu V a Simu. Jeden maród Ema K, išiel s nami a snažil sa pomôcť aspoň povzbudzovaním, veľmi si Emkin prístup cením. Okrem toho sa bola v nedeľu pozrieť aj Jessica, ktorá s basketbalom začala len tento mesiac. Ukázala veľmi dobrý tímový prístup a chválim ju za to.

Čo sa týka samotných zápasov, tu už bolo vidno, že vieme, čo a ako chceme hrať. Nebol to už len taký náhodný pohyb po ihrisku. Veľmi nám pomohli zápasy s chlapcami minulý rok. Škoda, že niektoré opory z vlaňajšej sezóny skončili (Ninka J, Deborka) a ďalšie sú zranené (Sima, Sofia), mohlo to dopadnúť pre nás ešte lepšie. Na druhej strane dostali veľa príležitostí hráčky, ktoré doteraz hrali len pár minút (Lucia, Emka M, Emka V) alebo vôbec nič (Terka). Šance sa nezľakli a na ihrisku sa vôbec nestratili. V budúcnosti možno práve ony budú naše opory.

V prvom zápase sme sa stretli s Košicami, s ktorými sme zviedli veľmi vyrovnaný súboj. Bohužiaľ sme sa celý zápas nevedeli dostať do tempa a nakoniec sme tesne prehrali. Verím, že na tohto súpera máme, prejavila sa na nás dlhá zápasová pauza (3 mesiace).

V druhom zápase sme už podali oveľa lepší výkon a neskoršiemu víťazovi turnaja sme boli dôstojným súperom. Ešte pred poslednou štvrtinou sme prehrávali len o 2 body, súper rozhodol o svojom víťazstve hlavne pod košom, kde mal jasnú výškovú prevahu. Tu nám zvlášť chýbali naše zranené vysoké hráčky.

Najlepší výkon sme podali v poslednom zápase so Starou Turou. Mohlo by sa zdať, že to bol slabší súper, ale deň predtým prehral s Košicami len o 7 bodov. Skôr sme ho zaskočili naším zlepšeným výkonom a zaslúžene sme vysoko zvíťazili.

Celkovo som bol s našou hrou na turnaji veľmi spokojný. Dievčatá sa maximálne snažili všetky bojovali ako o dušu, bojovali skutočne jedna za druhú, bolo cítiť, že hrajú ako tím. Sem-tam síce  naša súhra pri rozohrávke trochu škrípe, nedaria sa nahrávky, sem-tam aj zaútočíme na vlastný kôš, ale to sa stáva aj „v lepších rodinách“. Postupne naberú skúsenosti aj „nové“ hráčky a naša hra sa ešte zlepší. Bol to síce ešte stále viac boj ako hra, ale predsa len sme už ukázali aj pár nacvičených akcií. Dokázali sme si, že sa nemusíme báť ani silných súperov. Potešujúce je, že až 10 hráčok sa dokázalo presadiť aj strelecky.

Na záver by som ešte chcel poďakovať rodičom, ktorí pomohli s dopravou, dozorom a počas zápasov podporovali naše dievčatá.“

Jednotlivci :

Lenka – 1. miesto v MVP (najužitočnejšia hráčka), najviac doskokov, najviac získaných lôpt, spolu s Vanesou najviac bodov, chýba nahrávka z behu pri vyvážaní lopty, Ninka –  v útoku dobre, platila na súpera svojou rýchlosťou, najviac asistencií (spolu s Leou), chýbajú doskoky a získané lopty, Lea–dobrý prehľad v hre, výborne v obrane, najviac asistencií (spolu s Ninkou), chýba viac odvahy a sebavedomia v útoku, menej faulovať, Vanessa – 2.miesto v MVP, najlepšía strelkyňa (s Lenkou), výborný doskok, Steshka- veľa získaných lôpt, dobre číta hru, chýba ťah na kôš,nevie zatiaľ využiť svoju výšku, málo doskokov,zmätkuje, nevie včas zaujať správnu pozíciu, Katka – veľmi dobrý výkon, ukázala odvahu a nebojácnosť pri únikoch, solídny doskok, stále veľký nevyužitý potenciál na doskoku, Zuzka – veľký bojovník v poli, snaha o rýchly protiútok, výborne číta hru, chýba doskok, Emmka V–veľmi dobrý výkon, chýba len doskok a viac získaných lôpt, Emka M – veľmi príjemne prekvapila, dobrý ťah na kôš a odvaha, chýba doskok a získané lopty, Terka–prvý zápas v živote, ale nestratila sa, odvážne bojovala, zatiaľ chýba technika a skúsenosti, Mirka pre mňanajpríjemnejšie prekvapenie turnaja, výborný výkon, 3.miesto v MVP, 3.najlepšia strelkyňa, treba zlepšiť vyhadzovanie z autu, Lucia–prvýkrát hrala toľko minút, veľký stres, ale na ihrisku sa nestratila, ukázala veľkú snahu a bojovnosť, s takým prístupom má pred sebou svetlú basketbalovú budúcnosť, Emka K – nehrala, ale potešila túžbou hrať, aj napriek zraneniu

 

Späť