Vyrovnaná partia mladších mini v Ostrave

23.11.2015 15:14

V sobotu 21.11.2015 vycestovalo družstvo našich mladších minižiačok do Ostravy, kde odohralo ďalšie vyrovnané zápasy v rámci 5. kola severomoravskej súťaže. Na domáce víťazstvá s Bruntálom sa dievčatám nadviazať nepodarilo a v oboch stretnutiach tentokrát ťahali za kratší koniec.

SBŠ Ostrava - BKM Žilina 34:21 (08:04,08:04,08:10,10:03)
Dubielová V. 10, Michaličková 4, Dubielová S. 2, Chytilová 2, Kavacká 2, Muhlbergerová 1, Hulmanová, Maliarová, Pallová
Fauly: 6 - 7,    TH: OV 0% (6/0) - ZA 25% (4/1)

SBŠ Ostrava - BKM Žilina 32:21 (08:04,12:02,04:07,08:08)
Dubielová V. 6,  Muhlbergerová 5, Michaličková 4, Dubielová S. 4, Pallová 2, Hulmanová, Chytilová, Kavacká, Maliarová
Fauly: 10 - 7,    TH: OV 50% (4/2) - ZA 50% (2/1)

Hodnotenie trénerky:
"Oba zápasy sa niesli v bojovnom duchu a práve väčšia bojovnosť a dravosť našich súperiek bola kľúčom k ich úspechu. Za každou loptou, aj zdanlivo stratenou, šprintovali až do konca, v každom súboji boli dravšie a tvrdšie a hoci nemali výškovú prevahu, vedeli sa presadzovať na doskoku, pretože na rozdiel od našich hráčok, súperky za loptou vyskočili. Nepomohlo nám ani to, že rozhodkyne odviedli naozaj zlú prácu. Spočiatku nepískali vôbec žiadne priestupky, či už nám alebo protihráčkam, tým sa hra vôbec nezastavovala, dievčatá veľa behali z jednej strany na druhú a nemali sa kedy aspoň trochu vydýchať. S naším úzkym kádrom, opäť sme mali iba deväť dievčat, sme nemohli striedať toľko, ako súper a na dievčatách bola badať únava. Za to, že dievčatá napriek tomu nestrácali chuť dobehnúť náskok a makali až do konca si určite zaslúžia pochvalu. Veľmi ma tiež potešilo, že baby si začali častejšie prihrávať a pomáhali si pri vynášaní lopty. Párkrát sa nám už podarilo zahrať aj peknú kombináciu a verím, že postupom času sa do nich bude zapájať stále viac dievčat. Dobré bolo, že baby prvýkrát skúšali zahrať aj signál rozohrávky z autu, ktorý len chvíľu trénujeme. Veľmi nám pomohol, prejavilo sa to menším počtom stratených lôpt z týchto situácií. Určite je ešte čo zlepšovať, ale je povzbudením aj pre dievčatá, keď vidia, že nacvičené veci z tréningu im uľahčujú a skrášľujú ich hru. Dúfam, že rovnako pre baby ako aj pre mňa, je to impulzom poctivo pracovať na každom tréningu a zlepšovať sa nielen ako individualita, ale aj ako nepostrádateľná súčasť tímu.
Rada by som sa poďakovala rodičom za pozvanie celej našej výpravy na občerstvenie do McDonaldu, čo dievčatám vrátilo úsmevy na tváre po prehrách a zároveň za vzájomnú pomoc a zvládnutie náročnej cesty späť. "

(ICO)

Späť