Vyrovnané a dramatické zápasy v Havířove

28.01.2015 08:23

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí zohrali s doposiaľ najlepším družstvo severomoravskej regionálnej súťaže, dievčatami z Havířova, dva vyrovnané a dramatické zápasy. V prvom dokázali silného súpera poraziť a v druhom prehrali po vyrovnanom priebehu až v dramatickej koncovke o jediný bod, keď rozhodujúci kôš padol po našom faule 0,1 s pred koncom zápasu z trestného hodu. 

BK Havířov – BKM Žilina 41:54 (03:14,18:17,09:11,11:12)
Gažiová – 15, Gašpieriková - 11, Gavláková - 10, Ďuranová - 6, Buryová - 6, Tadesse -6, Tomiczková, Chovancová, Derkitsová, Káčerová 
Fauly: 12/26,   TH: Hav 34/9 – ZA 7/2

BK Havířov – BKM Žilina 43:42 (09:10,11:15,09:08,14:09) 
Gažiová – 16, Gašpieriková - 10, Buryová - 6, Ďuranová - 3, Chovancová -3, Tadesse -2, Gavláková - 2, Derkitsová, Tomiczková, Káčerová 
Fauly: 12/20,   TH: Hav 24/9 – ZA 14/6
 
Hodnotenie trénera:
„Bol som milo prekvapený priebehom týchto zápasov. Odchádzali sme na zápas bez našej zranenej rozohrávačky Natal a na pôdu súpera, ktorý doteraz prehral v súťaži len jeden zápas a súťaž nevedie len kvôli menšiemu počtu odohratých zápasov.
V prvom zápase sme mali výbornú prvú štvrtinu, v ktorej sme súperovi dovolili streliť len 3 body, a získali sme rozhodujúci náskok, ktorý sa už súperovi napriek veľkému úsiliu nepodarilo do konca zápasu zlikvidovať. Kuriozitou bolo, že Vaness G. premenila všetkých šesť svojich streleckých pokusov. Aj celkovo sme mali výbornú streľbu z hry (37%).
Druhý zápas mal pre nás veľmi nešťastný záver. Celý zápas sme viedli cca o 5 bodov, ale v nervóznom závere sme po vyfaulovaní Adel vedenie stratili a súper, ktorý sa 1-krát ujal vedenia 6 sekúnd pred koncom, nakoniec rozhodol premeneným trestným hodom 0,1 s pred koncom zápasu o svojom veľmi šťastnom víťazstve. Navyše sa nám 1 desatinu sek. pred koncom zápasu zranila Evka. Želám jej rýchle uzdravenie. V zápase sa jej síce strelecky nedarilo, ale v obrane patrila k naším oporám.  
Celkovo sme sa opierali v útoku hlavne o strelecké schopnosti Betky a Vanessy G. Výborne doskakovala Miška a v poli bola veľmi platná Adel, ktorá predviedla výborné vedenie lopty, jediná mala viac získaných lôpt ako stratených a mala aj najviac asistencií.
S naším výkonom som bol tentoraz veľmi spokojný. Súper hral veľmi rýchly basketbal. Mali sme síce výškovú prevahu, ale výborne rýchlostne pripravený súper predviedol niekoľko výborných rýchlych akcií, na ktoré sme nestíhali reagovať. Tvrdo trestal každú našu nedôslednosť a nepozornosť. Bolo vidno väčšiu vyhratosť a skúsenosti. 
Posledných 6 zápasov sme zohrali vonku so špičkou severomoravskej súťaže s bilanciou 3 víťazstvá a 3 perhry, čo nám stačí na priebežne 3.miesto v tabuľke s dobrými vyhliadkami bojovať až do konca o popredné umiestnenie. Zároveň to znamená, že sa nám už každého súpera podarilo aspoň raz poraziť.“
 
(PGE)
 
 
 
Späť