Vyrovnané tréningové zápasy proti chlapcom

10.10.2014 01:31

V piatok 10.10.2014 odohrali naše dievčatá r.2002 a r.2003 v rámci tréningov zápasy s mladšími chlapcami z Viktórie Žilina. Obe naše družstvá bojovali a nechceli s chlapcami prehrať. Po vyrovnaných priebehoch sa nakoniec z víťazstiev tešili v oboch zápasoch chlapci.

BKM Žilina 2002 – MBK Viktória Žilina 2003  30:35

Hodnotenie trénera r.2002:
„V odvetnom prípravnom zápase 10.10.2014 s chlapcami z Viktorky nám chlapci vrátili domácu prehru a po veľkom boji zvíťazili. Hrali sme opäť vo veľkej telocvični a napodiv sme s rýchlymi chlapcami vydržali behať. Zápas bol otvorený až do posledných sekúnd.
Nastúpili už aj dlhodobo zranená Miška a Zuzka. Až na rozohrávačku Natáliu sme boli kompletní, vrátane Sašky, ktorá prišla z Piešťan a uzdravenej Vanesky T.
Bola to pre nás výborná príprava pred zápasmi v Ostrave. Bolo vidno, že sme hrali len 2.zápas v sezóne. Opäť sme bohužiaľ dostali mnoho košov po hrubých chybách v obrane, z nepozornosti a nesústredenosti. Do istej miery je to zavinené aj veľkou maródkou v septembri a tým aj veľkými tréningovými výpadkami. Je však dobré, že dievčatá sa učia nebáť sa rýchlejších a agresívnejších chlapcov. Učia sa využívať svoje výškovú a mentálnu výhodu vyplývajúcu z veku. Chlapci v túžbe neprehrať opäť s babami hrali s veľkým nasadením, veľa faulovali pri streľbe, ale dievčatá ich za to kvôli slabej úspešnosti streľby len málo trestali.
Celkovo som veľmi rád, že máme možnosť hrať takéto vyrovnané zápasy.  Veľmi si to vážime, lebo na Slovensku je len málo dievčenských tímov, s ktorými si môžeme zahrať takéto ťažké a poučné zápasy. Navyše nemusíme nikam cestovať, je to časovo nenáročné a navyše bez nákladov na dopravu."

MBK Viktória Žilina 2004 „A“ – BKM Žilina 2003  38:29 (12:09,08:09,12:04,06:07)
Boženíková 8b, Gavláková 6b, Bergerová a Košťálová po 4b, Frolová, Strážovcová, Tarabíková, Váňová po 2b, Tlacháčová 1b, Halamová, Kocúrková, Kubíková L., Kubíková L., Michnáčová, Pekárová, Sedláčková

Hodnotenie trénera r.2003:
„Zápas s mladšími chlapcami bol určite pre nás prínosom a vyrovnanou konfrontáciou. Čakali sme rýchlu hru súpera na kôš, čo sa aj naplnilo. Naše dievčatá mali síce výškovú prevahu, ale nedokázali sme ju proti tvrdo brániacim chlapcom dostatočne využiť. Najväčšou našou slabinou bolo nedôrazné bránenia útočiacich chlapcov a pristupovanie k nim veľmi neskoro, keď už boli rozbehnutí a tak nám ľahko unikali smerom na kôš. Do polčasu sme zahrali vyrovnane, potom nám začali sily ubúdať a do hry som začal postupne zapájať všetkých 16 dievčat, čo sa odrazilo aj na hre, aj na výsledku. Pre Barbi to bol vyše ročný návrat na palubovku, Lucka H. si tiež po vyše polroku zahrala zápas. Až na tú zlú obranu nemôžem dievčatám nič vytknúť. U niektorých možno chýbalo väčšie nasadenie a obetavosť pre tím, na niektorých bolo badať strach, či rešpekt od chlapcov.
V odvete s chlapcami určite zabojujeme lepšie a verím tomu, že dokážeme chlapcov oveľa viac potrápiť.“

(LKO) a (PGE)

Späť