Vyrovnané zápasy mladších žiačok s Příborom

27.09.2015 14:43

Severo-moravská súťaž pokračovala 2. kolom, kde naše mladšie žiačky privítali v Závodí húževnatého súpera z Příboru. Zápasy v domácom prostredí boli veľmi vyrovnané a preto sa obe družstvá zaslúžene mohli radovať z jedného víťazstva.

BKM Žilina - BK Příbor 48:44 (08:15,17:11,15:08,08:10)
Tarabiková 14b, Bergerová 8b, Michnáčová a Šubertová po 6b, Horváthová a Strážovcová po 4b, Kubíková, Machárová a Pekárová po 2b, Sedláčková
Fauly: 16 - 17  TH: ZA 25% (16/4) 

BKM Žilina - BK Příbor 56:63 (19:17,04:24,21:08,12:14)
Kubíková 14b, Tarabiková 12b, Horváthová 10b, Bergerová a Šubertová po 8b, Michnáčová a Sedláčková po 2b, Machárová, Strážovcová
Fauly: 13 - 21  TH: ZA 14% (14/2)

Hodnotenie trénera:
"Do prvých domácich zápasov v tejto sezóne sme nastúpili v oklieštenej zostave len s 10 hráčkami. Z nominovaných dievčat nám zo zdravotných dôvodov vypadli Sandra s Tamarkou K. a kvôli disciplinárneho trestu Lucia V. a ich neúčasť v dvojzápase bola citeľná. So súperom z Příboru sme sa doteraz ešte nestretli. Vedeli sme len to, že v minulej sezóne sa neprebojoval do nadstavbovej časti o 1.-6.miesto a že pred týždňom prehral oba zápasy v Krnove.
Zápas sme začali opatrnejšie, čo húževnatý súper využil a dostal sa do tesného vedenia, ktorý si udržoval až do polčasu. Vstup do druhého polčasu mali dievčatá výborný, zlepšili pohyb na ihrisku a videli sa na ihrisku, z čoho plynuli pekné herné kombinácie s presným zakončením. Doležitým bolo aj to, že sa naše dievčatá začali viac tlačiť pod súperov kôš a doskakovať odrazené lopty. Vytvorili sme si náskok, ktorý sa aj napriek veľkej bojovnosti súpera už nepodarilo otočiť. 
Cez polčas sme si vysvetlili najčastejšie chyby, ktoré sme robili a cieľom bolo odstrániť ich a pokúsiť sa zlomiť odpor súpera hneď v úvode druhého zápasu tak, aby sme čím skôr mohli prestriedať hráčky. Začali sme zápas veľmi zodpovedne v obrane, napádali súperovú rozohrávku úspešne a hneď v úvode sme zápasu sme vyhrávali 10:1. V tomto trende sme pokračovali aj naďalej, bohužiaľ sa nám v krátkom čase dočasne zranila Lenka, trvalo Emka, ktorej prajeme skoré uzdravenie. Súper zacítil šancu a svojou bojovnosťou sa vrátil do zápasu. Klúčovou časťou zápasu sa ukázala druhá štvrtina, kde po prestriedaní naše hráčky nedokázali odolať tlaku súpera, chýbal zmysel pre prihrávku a hráčka, ktorá by porozmyšlala, čo spraví. Súper túto časť vyhral o 20 bodov a aj napriek veľkej snahe a bojovnosti družstva sa nám nepodarilo zápas s ubudajúcimi silami a bez vyfaulovanej Peťky otočiť. Dievčatá si aj napriek tomuto zaslúžia veľkú pochvalu a uznanie. Nevzdali sa, snažili sa až do posledných chvíľ, aj keď už niektoré siahali na pokraj svojich síl. Treba však uznať aj kvalitu súpera, ktorý sa vyburcoval k fantastickému výkonu v poslednej časti hry, kde mu padalo všetko po pekných individálnych akciách. Píšem to zas, ale teší ma, že sa opäť tak ako v Ostrave podarilo každej hráčke v zápasoch skórovať.
Zápasy nám dokázali, že s 9 hráčkami je veľmi ťažké odohrať dva zápasy po sebe, ak sa maká. Aj keď sme výnimočne menej faulovali ako súper a v druhom zápase mali len 13 faulov, s ubúdajúcimi silami sme začali flákať obranu, nevracali sa do nej v plnom nasadení a hlavne sme si nevypomáhali. Mrzí ma aj fakt, že sme mali výškovú prevahu, ktorú sme nedokázali patrične využiť.
V oboch zápasoch najviac prekvapila Nicol, ktorá sa veľmi dobre orientovala pod súperovým košom s výbornou úspešnosťou streľby (15/7), musíme však viac popracovať na obrane. Aj napriek tomu si myslím, že svojim výkonom presvedčila, že si zaslúži nomináciu aj na ďalšie zápasy a do budúcnosti bude pre družstvo výraznou posilou. V útoku smelo potiahla Peťka, tiež s veľmi slušnou streleckou úspešnosťou (26/12) a pod košmi Lenka s 21 útočnými a 15 obrannými doskokmi. Škoda, že to Lenke opäť nepadalo v prvom zápase aspoň tak, ako v druhom. Hru výborne režírovala Tamarka B., ktorá zahrala zatiaľ najlepšie zápasy svojej kariéry a neviem si predstaviť, ako by zápas vyzeral bez nej. Vytknúť jej možno len to, že sa nepokúsila zhadzovať loptu na uvoľnené podkošové hráčky a trochu vypustený tlak na hráča s loptou v závere zápasu. S chuťou zahrala zápasy aj Emmka, ktorá pomáhala s rozhrávkou, časom sa osmelila k viacerým pekným zakončeniam, ktoré ma dobre natrénované a ukázala to, čo sa od nej v zápasoch očakáva. V zápasoch predviedla veľké nasadenie aj Ivka, ktorá sa stále len učí a keď odbúrame chybičky, ktoré vznikajú pod nátlakom súpera, budem spokojnejší. Opäť sa ukázalo, že aj napriek menšiemu vzrastu sa dokázala pod košmi presadiť Emka, ktorej viac vyhovuje práve pozícia pod košmi ako pri rozohrávke, škoda jej zranenia v druhom zápase. Nasadením a obranou potešila aj Deniska s 8 útočnými doskokmi a premyslenou streľbou (7/4), ktorá sa často snažila zapojiť do úniku. Pred zápasom som si vravel, že toto bude zápas ideány pre Bajku a Marušku, od ktorých som očakával dominanciu pod košmi súpera, čo aj z časti predvádzali v prvom zápase. Bohužiaľ v druhom zápase už bolo na nich veľmi badať fyzickú vyčerpanosť."  

(LKO)

Späť