Vyrovnané zápasy žiačok s lídrom súťaže

13.04.2014 22:50

V nedeľu 13.04. privítali žiačky na svojej palubovke v regionálnej severomoravskej súťaži vedúci celok tabuľky, dievčatá z Bruntálu. Vonku oba zápasy prehrali, takže mali súperovi, čo odplácať. Podali síce bojovný a oduševnený výkon, ale nakoniec oba zápasy tesne prehrali a skomplikovali si boj o 3.miesto v konečnej tabuľke.

BKM Žilina-Závodie – Bruntál     68:73 (15:20,18:22,08:22,27:09)
Gondová – 19, Jamborová – 16,  Škorvánková – 13, Belčíková – 10,   Skaličanová – 6, Fatrsíková – 4, Dúcka, Muráňová
Fauly: 23/10              TH: 8/3 – 26/9

BKM Žilina-Závodie – Bruntál     48:55 (12:09,14:16,09:11,13:19)
Jamborová – 16,  Gondová – 12, Škorvánková – 12, Skaličanová – 4,  Belčíková – 2, Muráňová – 2,  Fatrsíková, Dúcka
Fauly: 24/14             TH: 10/4 – 28/11

Hodnotenie trénera:
„Prvý zápas priniesol pre túto vekovú kategóriu až neuveriteľne vysoké skóre, pripomína zápasy v extralige, ktoré sa ale hrajú o 8 min. dlhšie. Obidva tímy predviedli veľkú ofenzívnu silu. Naše dievčatá však aj obrovské chyby v obrane. Pre divákov to však bolo iste veľmi atraktívne divadlo, videli veľa krásnych košov a akcií. Bola to pekná propagácia basketbalu. Súper nám síce po 3.štvrtine ušiel až na 23 bodov, ale v záverečnej štvrtine sme mohutným finišom zápas ešte zdramatizovali. Nakoniec si súper vydýchol, že už je koniec.

Druhý zápas sme začali podstatne zodpovednejšie v obrane a zrazu bol zápas úplne vyrovnaný. Takmer 3 štvrtiny sme vyhrávali. Rozhodovalo sa až v dramatickom závere. V 3.štvrtine sa nám vyfaulovala naša podkošová opora Barča.  S ubúdajúcimi silami sa zhoršovala naša úspešnosť streľby (v 1.zápase 39%, v druhom o 10% menej), takže nám nepomohla ani podstatne vyššia početnosť streľby ako mal súper. Nakoniec súper aj so šťastím a s vypätím všetkých síl dotiahol tento dramatický zápas do víťazného konca.

Za zmienku stojí, že sme proti fyzicky dobre disponovanému súperovi doskočili v útoku dohromady až 37 lôpt, napriek tomu, že sme nemali výškovú prevahu. Tu si zaslúžia pochvalu hlavne Barča s Miškou, ktoré podali o 100% lepší výkon ako deň predtým v Leviciach.

Už klasické negatívum je, že sme opäť „dominovali“ vo fauloch. Čisto teoreticky, keby sa nehádzali TH 1.zápas by sme vyhrali a druhý by skončil remízou.
Pozitívom je, že sme za veľmi dobrým tímom Bruntálu nezaostávali v úspešnosti TH.

Som veľmi rád, že sme si mohli zahrať s týmto tímom, lebo má zhruba rovnaké vekové zloženie ako my. Bol len o máličko starší. Videli sme teda ako sme na tom v porovnaní s českým basketbalom.

Celkovo som s naším výkonom veľmi spokojný, bol určite lepší ako deň predtým v Leviciach. Dievčatá opäť ukázali bojovné srdce a veľké zanietenie pre basketbal. Práve takéto dramatické zápasy nás posúvajú ďalej.

Z jednotlivcov by som chcel vyzdvihnúť Paťu Škorvánkovú, ktorá nám prišla pomôcť napriek nie najlepšiemu zdravotnému stavu a podala vynikajúci výkon v obrane. Spolu v oboch zápasoch získala až 24 lôpt v poli !!!

(PGE)

Späť