Výsledky 4.kola starších minižiačok s Bystricou

12.12.2015 22:05

V sobotu 12.12. privítali naše staršie minižiačky v odvete na domácej palubovke favorizované družstvo z Banskej Bystrice, ktorému mali naše dievčatá čo vracať z prvého vzájomného stretnutia.

BKM Žilina - ŠKP 08 Banská Bystrica 26:82 (00:22,06:20,05:24,15:16)
Frolová 17b, Koniarová, Koňaříková, Polkorábová a Vrždáková po 2b, Pallová 1b, Baran-Tomíková, Dubielová, Kavacká, Skácelová, Žilinčárová
Fauly: 5 - 6  TH: ZA 33% (6/2) - BB 0% (1/0)

BKM Žilina - ŠKP 08 Banská Bystrica zápas prerušený po 1.štvrtine 02:22
Družstvo domácich odstúpilo zo stretnutia na žiadosť domáceho trénera

Hodnotenie trénera:
„Odvetné zápasy 4. kola regiónu stred doma proti Banskej Bystrici nám mohli prvýkrát máličko napovedať, kam a či sme sa posunuli vpred. V 1. kole sme na palubovke Bystrice prehrali oba zápasy 73:05 a 100:08. Pre porovnanie, výsledok 1. zápasu vidíte hore. Je to prehra nižším rozdielom. Na prvý pohľad to môže byť pre každého pozitívne. Na druhej strane dostať 82 bodov doma od Bystrice je veľmi veľa. Keď sme hrali vonku bez Terky a Victorie, dostali sme v prvom zápase menej. Nedá sa však povedať, že by sme sa zhoršili. Stále sa boríme s rovnakým problémom. Počet hráčok. Z prípravok k nám čo nevidieť zavítajú ďalšie posily. Je pravda, že bystrická hráčka s č. 22 Nagyová hrala iný level. Dala nám až 32 bodov, z toho 18 v 1. štvrtine. Aj keby hrali súperky bez nej, bolo by ťažké ich poraziť. Je to slovenská špička zložená z 5-tich prípravok v BB a ašpirant na zlatú medailu. V kategórií roč. 2004 majú neuveriteľných 23 hráčok. To sú dve družstvá spojené do jedného.
My sa musíme na 100 % sústrediť na seba a na neustálu poctivú prácu na tréningoch. Musíme zlepšiť presnosť a rýchlosť prihrávky. Nestačí prihrávať laxne na nohy spoluhráčky ako psovi. Nestačí uvoľnenie sa na pol plynu. Bystrická obrana nám ukázala, kde sú naše rezervy. Ak driblujeme, očami sledujeme priestor pred sebou a nie počet drevených dielikov na palubovke. Stále dookola 1000-krát opakované veci. Basketbal je o detailoch, bojovnosti, rýchlej reakcii na každú situáciu a inteligentnom myslení. Každá hráčka, ktorá chce byť dobrá, si to musí vštepiť do hlavy! V opačnom prípade bude vždy na druhej koľaji a každý zápas bude ďalšou prehrou. Na tréningu musíme a zlepšíme princíp uvoľňovania sa do voľného priestoru a presnú prihrávku!
Čo sa týka druhého zápasu, bolo nás málo. Preto som zvolil takúto možnosť. Nechcel som nechať sa vytrápiť 8 hráčok na palubovke a pripustiť prípadné ďalšie zranenia. Či to bolo správne alebo nesprávne rozhodnutie, to nech si každý usúdi podľa seba.
Ďakujem Katke, Victorii, Terke, Rebecce, Soni, Sime, Monike, Eliške, Sáre, Ivke a Alex za predvedené výkony. Hlavne Alex, ktorá prišla a odohrala svoje prvé súťažné zápasy v kariére a vážim si to, že aj s podporou mamky uprednostnili basketbal. Nemá zmysel haniť a kritizovať hráčky za chyby. To je ako plakať nad rozliatym mliekom. Preto ich vždy radšej zdôrazním, aby si ich každá z Vás uvedomila! Každý z nás predsa robí chyby aj ja.
PS. - dúfam, že pri najbližších zápasoch, ktoré budeme hrať, už nebudem mať zvýšený tlak 200 na 190 kvôli dresom, príp. iným veciam, ktoré sme zvládali bez problémov aj predtým  ;) "

(SIM)

Späť