Výsledky 5.kola fatranskej mikroligy

26.05.2018 01:03

BKM Žilina - ZŠ Limbová  20:15 pp (05:06,15:15)
BKM Žilina - Gym. Sv.Františka  12:28 (06:06)
BKM Žilina - ZŠ Martinská  19:21 (07:10)

Strelci:
Vecchio – 12, Šmihovská – 10, Šlosárová – 9, Kubicová - 6, Ochodničanová – 5, Bučáková – 4, Lalinská - 3, Divišová - 2, Pjataková, Luhová, Mühlbergerová, Koristová, Ondrašinová, Vavricová, Mjartanová, Tomašová

Komentár trénera:
„V prvom zápase sme sa stretli s domácimi chlapcami z Limbovej. Doteraz sme s týmto súperom  raz vyhrali o bod a raz prehrali o 2 body. Dal sa teda očakávať ťažký zápas a tak aj bolo. Bol to nervózny a vyrovnaný boj až dokonca. Chlapci rozhodne nechceli na domácej palubovke prehrať s dievčatami. Počas zápasu sme viedli už o 6 bodov, ale chlapci vyrovnali a muselo sa predlžovať. V predĺžení sme však boli úspešnejší my.
V druhom zápase sme narazili na dosiaľ suverénny tím chlapcov z Gym. Sv. Františka, ktorý doteraz neprehral ani jeden zápas. Podobne ako v predošlom zápase sme dokázali držať krok len v 1.polčase, v druhom už dominoval súper. Chlapci boli rýchlejší a pohyblivejší, vždy nám chýbal krok resp. polkrok. Tu bolo dobre vidno, že musíme zlepšiť rozohrávku spod vlastného koša.
V treťom zápase sme narazili na teoreticky najslabšieho súpera – chlapcov z Martinskej, ktorí doteraz v prvých 4 turnajoch nevyhrali ani jeden zápas.  Ukázalo sa však, že prišli posilnení o ďalších hráčov a pred nami už dokázali zdolať Považskú Bystricu a jasne aj Limbovú. Bolo teda jasné, že to nebude prechádzka rúžovým sadom. Zohrali sme s nimi veľmi vyrovnaný a dramatický zápas dobrej úrovne, keď nakoniec o víťazstve  súpera rozhodol náš vlastný kôš.

Celkovo treba povedať, že chlapci nás už poznajú. Tréneri ich pripravili na naše nacvičené kombinácie. Nedosahovali sme už jednoduché koše a na každý kôš sme sa oveľa viac nadreli. Dievčatá však príkladne bojovali a za svoj výkon sa určite hanbiť nemusia. Potešujúce je, že sme proti zlepšujúcej sa obrane súperov mali až 8 rôznych strelkýň. MirkaDeborka strelili svoje prvé koše. Gratulujem im.
S celkového účinkovania dievčat vo fatranskej lige som veľmi milo prekvapený. Po dlhodobej časti ligy sme obsadili 2.miesto s bilanciou 6 víťazstiev a 6 porážok, s čím som absolútne nepočítal. Pred ligou som sa bál, či vôbec niečo vyhráme. V minulosti sme s rovnako starými chlapcami boli bez šance – vysoko sme prehrávali. Tentoraz však väčšina našich hráčok trénuje už 2.rok, čo v minulosti v tomto veku nebývalo. Tieto ťažké a vyrovnané zápasy nám veľmi pomôžu hlavne v budúcom roku v slovenskej lige i českej lige.

Konečná tabuľka po dlhodobej časti Fatranskej ligy:

  1. Gym. sv. Frant. 
  2. BKM Žilina
  3. Limbová
  4. Pov. Bysrica
  5. Martinská

Finálové vyvrcholenie sa uskutoční v sobotu 16.6.2018 opäť v telocvični na Limbovej. Odohráme už len 2 zápasy : semifinále proti Limbovej a zápas o umiestnenie (t.j. o 1. resp. o 3.miesto).  Na tomto turnaji sa hrá už o medaily, poháre, ceny a tortu.

(PGE)

Späť