Výsledky fatranskej mikroligy

16.05.2015 20:45

V sobotu 16.5.2015 sa naše najmladšie dievčatá stretli v poslednom kole svojej skupiny s chlapcami z Gymnázia sv. Františka a družstvom z Dolného Kubína. Po bojovnom výkone v obidvoch zápasoch však tentokrát na súperov nestačili.

BKM Žilina- GYMNÁZIUM  sv.  FRANTIŠKA 06:18 (00:04,04:02,02:04,00:08)
Dubielová V. 2, Polkorábová 2, Vrždáková 2, Baran-Tomíková, Dubielová S., Chytilová, Kavacká, Koniarová, Konaříková, Pallová, Skácelová, Šelingová

BKM Žilina – BKM Dolný Kubín 13:17 (05:01,02:07,06:00,00:09)
Koniarová 5, Dubielová V. 2, Jurgová 2, Konaříková 2, Skácelová 2, Baran-Tomíková, Dubielová S., Chytilová, Kavacká, Pallová, Polkorábová, Šelingová

Hodnotenie trénerky:
"Do zápasov sme nastupovali opäť iba s 12 hráčkami, pričom najviac nám určite chýbala Terka. Máme však stále viac dievčat, ktoré dokazujú svoj talent a v zápasoch sa na nich môžem spoľahnúť.
Oba zápasy sa niesli vo vyrovnanom duchu a prehrali sme ich vždy až v poslednej štvrtine, čo bolo spôsobené výpadkom kľúčových hráčok. V prvom zápase nedohrala Eliška s Katkou po tom, čo inkasovali bolestivé údery, našťastie sa však dali dokopy a do druhého zápasu opäť zasiahli. V druhom si však Eliška zranila členok a opäť to bola veľmi citeľná strata. Pevne verím, že zranenie nie je vážne a rýchlo sa znovu zapojí do tréningového procesu.
Veľmi ma teší, že v každom zápase vidno napredovanie všetkých dievčat a to nie len individuálne, ale aj čo sa kolektívneho výkonu týka. V prvom zápase nám to predviedli Soňa s Ivkou, ktoré vyniesli loptu zo súperovej polovice sériou prihrávok a poriadne tým zamotali hlavu brániacim chlapcom. Škoda, že ich akcia neskončila košom, pretože si to naozaj zaslúžila.
Všetky dievčatá odohrali veľmi dobré zápasy, každá jedna bojovala, koľko to len šlo a preto si určite všetky zaslúžia pochvalu. Eliška, Soňa a Ivka ťahali družstvo najmä na rozohrávke. Je na nich vidieť, že majú natrénované viac ako ostatné dievčatá a snažia sa ich potiahnuť nielen v Terkinej neprítomnosti. Veľké napredovanie ukazuje Vici, ktorá dokazuje silu nielen pod oboma košmi, ale výborne zahrala aj v poli. Niekoľkokrát sa jej podarilo získať loptu využitím svojej výšky, keď sa ju súper snažil prehodiť, ale ona sa nedala. Katka opäť využívala svoju rýchlosť a dobré narábanie s loptou. Dobrú prácu odviedla aj v obrane, veľakrát aj za cenu bolestivých úderov. Sára S. opäť ukázala svoj talent a napriek tomu, že s družstvom trénuje najkratšie, je obrovskou posilou v útoku aj obrane. Je podobný typ ako Katka – rýchla, bojovná a má dobrý prehľad v hre. Sima opäť získala veľké množstvo lôpt, je to určite jej najsilnejšia stránka. Škoda, že v poslednej dobe bola často chorá, pretože tréningový výpadok je v jej prípade cítiť najmä v útočných činnostiach. Rebecca s Monikou sú rýchle s loptou, preto je super, že sa čoraz viac púšťajú do driblingových prienikov. Rebecca niekedy pôsobí ako nenápadná hráčka, ale tiež ma dobrý prehľad, ktorý využíva na získavanie lôpt. Škoda, že sa častejšie v zápase nedostáva k streľbe, lebo na tréningoch je to jej silná parketa, ale verím, že aj v tomto aspekte jej čas ešte príde. V zápasoch sa nestratili ani naše najmladšie hráčky, Sarah D., Veronika, Julka a Andrejka. Tiež bojovali ako levice a sú u nich vidieť pokroky. Sarah nám niekoľkokrát pomohla s vynesením lopty na súperovu polovicu a tiež bola vďaka svojej výške platná pod košom. Veronika je nebojácna a nabrala odvahu aj na ťažkú strelu z diaľky, ktorá skončila košom. Bol to jej prvý zápasový, takže samozrejme gratulujem! Julka a Andrejka sa odvážne hádzali po loptách a po zisku sa už nebáli začať driblovať.
Posledné zápasy tohto ročníka Fatranskej Mikroligy sa uskutočnia v sobotu 6.6.2015 na ZŠ Limbová. Výhlasenie výsledkov a odovzdávanie cien je naplánované na 14,00. Presný časový harmonogram zápasov bude upresnený. Dúfam, že na záverečnom turnaji sa zúčastníme v čo najväčšom počte."

(ICO)

Späť