Výsledky fatranskej mikroligy

08.05.2018 01:38

BKM Žilina - Považská Bystrica  25:13 (16:07)
BKM Žilina – Martinská  31:04 (19:04)
BKM Žilina – Limbová  23:25 (10:19)

Strelci:
Vecchio – 32, Šlosárová – 14, Šmihovská – 9, Pjataková - 6, Kubicová - 5, Bučáková – 4, Lalinská - 3, Mühlbergerová – 3, Jaššáková – 2, Luhová - 1, Divišová, Muščíková, Koristová, Ondrašinová, Vavricová, Mjartanová

Komentár trénera :
„V prvom zápase sme sa ťažko rozbiehali, akoby si dievčatá mysleli, že keď sme súpera z Považskej Bystrice doma jasne porazili, tak si teraz tie koše nahádže sám. Nakoniec sme sa však prebudili a zápas bez problémov doviedli do víťazného konca.
V druhom zápase sme narazili na dosiaľ najslabšieho súpera – chlapcov z Martinskej, ktorému sme uštedrili riadny debakel. Pre objektivitu treba povedať, že súper mal aj 2 dievčatá. Potešujúce bolo, že sme zahrali aj niekoľko pekných akcií, ktoré nacvičujeme na tréningu. Nebol to už len boj o loptu.
Tretí zápas sme hrali s domácimi chlapcami z Limbovej, ktorých sme naposledy tesne porazili, ale vtedy boli v oslabenej zostave. Teraz využili výhodu domáceho prostredia a porážku nám vrátili. Ale bol to veľký boj do posledných sekúnd. Na polčase sme síce jasne prehrávali a zdalo sa, že je rozhodnuté. Potom však dievčatá ukázali bojovné srdce, zápas zdramatizovali a súper sa bál o víťazstvo až do záverečného hvizdu. 
Dôležité je, že sa postupne začína strelecky presadzovať čoraz viac hráčok. V prvom turnaji boli len 4 v druhom 6 a teraz až 10. Je to dobrý vklad do budúcnosti.
Turnaj nám ukázal viaceré chyby, na ktorých musíme popracovať, ale na druhej strane pri niektorých našich akciách som mal veľkú radosť, lebo dievčatá dokázali zrealizovať veci, ktoré cvičíme na tréningu. Celkovo som s výkonmi dievčat veľmi spokojný. Myslím si, že deti pripravili krásny zážitok aj pre rodičov a divákov v hale.
Najbližší turnaj bude v sobotu 26.5. opäť na Limbovej. Ak sa po tomto turnaji umiestnime celkovo do 4.miesta, zúčastníme sa na finálovom turnaji v sobotu 16.6. opäť na Limbovej, kde sa už bude hrať o medaily, poháre, ceny a tortu.

(PGE)

 

Späť