Výsledok zápasu žiačok v Bruntáli

15.02.2016 21:33

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili v nadregionálnej moravskej súťaže kategórie U15 (roč.2001) na druhý súťažný zápas v ten istý deň. Na palubovke tímu SK Bruntál dievčatá nedokázali zopakovať víťazstvo z Krnova a v tomto zápase po jednoznačnom priebehu jasne prehrali. Hrali však proti najlepšiemu tímu súťaže a mali už v nohách zápas v Krnove.

SK Bruntál - BKM Žilina  91:52 (24:10,34:11,19:09,14:22)
Soliarová-18, Ďuranová-8, Gašpieriková-8, Gažiová-7, Káčerová-6, Tomiczková-2, Michaličková-2, Buryová-1, Rajčanová, Hepnerová
Fauly: 20 - 15,   TH: Br 20/5 (25%)  – ZA 15/2 (13%)

Hodnotenie trénera:
 „Kým sme si uvedomili, že zápas už začal, prehrávali sme po 4 minútach 22:0, zvyšok 1.štvrtiny sme potom vyhrali 10:2. Mali sme v nohách aj v hlavách ešte zápas s Krnovom a mentálne sme nedokázali tak rýchlo prepnúť na iný rýchlostný stupeň. Postupne sme sa prispôsobili rýchlej a agresívnej hre súpera, ale na súpera sme tentoraz nemali. Ukázal nám, prečo vedie priebežnú tabuľku.
Súper mal niekoľko starších hráčok a tie ho ťahali. Pokiaľ hrali, mal vždy jasne navrch, kopili sme chyby pri rozohrávke a inkasovali lacné koše. Keď ich trénerka stiahla, boli sme minimálne vyrovnaným súperom. Mali sme síce asi 2 hodinovú prestávku na regeneráciu po zápase s Krnovom, ale predsa len bolo cítiť, že fyzicky sme už neboli takí svieži a viaceré hráčky zápas dohrávali už len silou vôle. Streľbu z poľa sme mali solídnu (31%), ale únava sa prejavila na streľbe TH (len 13%).
Z jednotlivcov sa strelecky už tradične presadzovala najviac Soňa, ale výborný výkon podala aj Vanessa G. Mala najviac bodov v hodnotení MVP a najviac doskokov celkovo. V obrannom doskoku ako aj v získaných loptách bola najlepšia Natal. V poli zahrala tiež veľmi dobre Adel. Najfaulovanejšie boli Betka, Natal a Soňa. Najviac asistenciami sa blysla Betka. Veľké kilometre nabehali Evka so Zuzkou a Táňou. Na Miške s Romčou už bolo vidno, že melú z posledného, ale bojovali zo všetkých síl. Celkovo si myslím, že sa nemáme za čo hanbiť. Nestíhali sme síce v obrane, ale dokázali sme silnému súperovi nastrieľať až 52 bodov, čo je určite dobrá vizitka. Myslím si, že takéto zápasy nás posúvajú ďalej.“

(PGE)

Späť