Vysoká prehra žiačok v Ostrave

12.12.2015 21:59

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili v nadregionálnej moravskej súťaže kategórie U15 (roč.2001) na palubovke tímu Ostrava B. Dievčatá nedokázali vzdorovať silnému súperovi a po jednoznačnom priebehu zaknihovali prvú inkasovanú stovku v histórii družstva.

SBŠ Ostrava - BKM Žilina  119:52 (22:08,28:13,36:15,33:16)
Soliarová 18b, Hepnerová a Rajčanová po 8b, Chovancová a Tadesse po 6b, Derkitsová a Tomiczková po 2b, Buryová, Vavrová
Fauly: 20 - 16  TH: OV 22% (23/5) - ZA 63% (32/20)

Hodnotenie trénera:
„Objektívne treba uznať, že Ostrava je v porovnaní s nami v kategórii 2002  jasne lepšia. Preto sme nemali veľké oči a nečakali sme, že môžeme poraziť toto družstvo doplnené ešte niekoľkými hráčkami roč.2001. Navyše nám stále chýbajú dlhodobo zranené opory ako Betka, Táňa a Vanessa G. Predpoklady sa naplnili, jasne sme prehrali. Súper bol veľmi silný, nezahrali sme zle, ale nestačilo to. Nakoniec sme neunikli historicky prvej stovke v histórii družstva.
V útoku sa nemáme za čo hanbiť, nastrieľali sme súperovi dokonca viac bodov ako doma. Prvýkrát sme v jednom zápase strelili 2 trojky a mali sme až 63% úspešnosť streľby z TH (súper len 22%), čo je zatiaľ náš rekord. Prekvapivo sme dokonca menej faulovali ako súperky. Zaostávame však v obrane, zle bránime situácie 1 na 1 a neskoro sa vraciame do obrany, z toho potom rezultujú lacné koše. Popracovať musíme tiež na odstavovaní.
Celkovo som síce sklamaný počtom inkasovaných bodov, ale dievčatá zahrali na hranici svojich možností, jednoducho sme na viac nemali. Hrali sme s 3. najlepším družstvom v Česku a bolo to vidieť. Výborný výkon podali rozhodcovia, tentoraz som vôbec nemal pocit, že idú nejaké percentá domácim. Chvíľami som mal pocit, že dokonca pomáhajú nám.
Z jednotlivcov príjemne prekvapila zlepšeným výkonom naša nová posila Romča, vidno, že si začína v našom tíme zvykať. Ema bohužiaľ pre zdravotné problémy nemohla naplno ukázať, čo v nej je, ale aj tak kým hrala patrila k oporám. Na útočnom doskoku nás tradične ťahala Soňa, ktorá tentoraz aj výborne hádzala TH. Na obrannom doskoku ako aj v získaných loptách dominovala Natal. Sima všetkých šokovala, keď hodila svoju prvú trojku v kariére. Vanes T. to namotivovalo a o chvíľu pridala ďalšiu, už druhú kariérnu. Adel opäť ukázala, že pri doskoku nie sú centimetre rozhodujúce, a patrila k najlepším v obrannom doskoku. Miška sa po dlhom zranení opäť dostáva do formy a bola tiež veľmi platnou hráčkou pri obrannom doskoku. Alex sa už pravidelne presadzuje streľbou zo stredných vzdialeností a tentoraz ukázala zlepšenie aj na doskoku.“

(PGE)

Späť