Zápasy 2.kola žiačok s Frýdkom Místkom

20.09.2015 22:40

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili na druhý súťažný zápas v tejto sezóne v nadregionálnej moravskej súťaže kategórie U15 (roč.2001) na palubovke tímu BK Frýdek-Místek. Dievčatá nedokázali zopakovať víťazstvo z Příboru a v tomto zápase po jednoznačnom priebehu jasne prehrali. Vysoké skóre je dané aj tým, že v tejto kategórii sa už hrá na 4x10min. čistého času, čiže o 25% dlhšie ako vlani.

BK Frýdek-Místek - BKM Žilina 97:57 (31:15,27:15,15:15,24:12)
Ďuranová, Gažiová a Soliarová po 14b, Rajčanová 4b, Káčerová 3b, Derkitsová, Michaličková, Tomiczková a Vavrová po 2b, Tadesse
Fauly: 18 - 20    TH:  FR 57% (23/13) - ZA 37% (19/7)

Hodnotenie trénera:
„Objektívne treba uznať, že FM je od nás silnejší aj v kategórii 2002, v minulej sezóne sme s nimi 3x prehrali a raz vyhrali. Jasne vyhral vlani celú regionálnu súťaž. Preto sme nemali veľké oči a nečakali sme, že môžeme poraziť družstvo 2001, teda ešte o rok starší tím. Predpoklady sa naplnili, boli sme bez šance, jasne sme prehrali. Nakoniec sme boli radi, že sme sa tesne vyhli prvej inkasovanej stovke v histórii družstva. Pozitívne je, že sme silnému súperovi dokázali nastrieľať až 57 bodov. Dievčatá určite nesklamali, každá bojovala zo všetkých síl aj napriek inkasovaným úderom a zdravotným problémom. Za odvahu a statočnosť v boji proti takémuto súperovi si všetky zaslúžia veľké uznanie.
Celkovo sme nezahrali zle, svedčí o tom počet nastrieľaných bodov. Súper bol však všestranne lepší, vyšší, rýchlejší, vyhratejší, fyzicky aj mentálne vyspelejší, tvrdo trestal každú našu chybu, bola to pre nás veľká škola basketbalu. Koše sme inkasovali hlavne po stratách lopty v útoku, z ktorých pramenili rýchle protiútoky súpera. Neskoro sme reagovali a potom sme sa nestíhali vracať do obrany. Napodiv s rozohrávkou sme zásadné problémy nemali. Obe družstvá hrali celoplošný pressing, čiže aj pre diváka to bol pekný a zaujímavý zápas, ku ktorému prispeli kvalitní rozhodcovia. Potešila ma opäť streľba – z poľa 32% a z TH 37%. Pozitívne je tiež, že sme proti takémuto súperovi dokázali doskočiť až 24 lôpt v útoku.
Z jednotlivcov by som tentoraz pochválil Evku a Vanessu T., hrali naplno a bez rešpektu, robili v súperovej obrane riadny vietor. Škoda Evkinho zranenia, prajem jej, aby sa dala rýchlo dohromady. Adel si zaslúži uznanie, že to nevzdala ani s hrčou na hlave a bojovala naplno ďalej. Nezľakla sa väčších a silnejších súperiek, dokázala si vytvoriť strelecké pozície. Podobne Natal, ktorá mala problém s natiahnutým svalom, ale napriek tomuto hendikepu odviedla pre družstvo kus dobrej roboty. Zuzka sa stále viac osmeľuje, dobre sa pohybuje, pýta si loptu a v tomto zápase dosiahla svoj vôbec prvý súťažný kôš. Gratulujem. Verím, že ju to povzbudí k ďalšiemu tréningu a čoskoro prídu ďalšie koše. Soňa opäť dominovala na doskoku pod obomi košmi, v obrane  jej pod košom dobre sekundovali Betka s Natáliou a v útoku zase Táňa. Betka bola aj našou najfaulovanejšou hráčkou. V poli získali najviac lôpt Natália s Emou. Sima ukázala bojovné srdce a rastúce sebavedomie. Súperky si na ňu musia dávať stále väčší pozor. Strelecky sa najviac presadili Táňa, Betka a Soňa."

(PGE)

Späť