Zápasy 7.kola mladších mini s Basketom Ostrava

22.12.2015 04:19

Štvrtú adventnú nedeľu odohrali naše najmladšie dievčatá 7. kolo v rámci severomoravskej súťaže. Na domácej palubovke tentokrát privítali družstvo Basket Ostrava.

BKM Žilina – Basket Ostrava 19:40 (04:05,04:10,03:12,08:13)
Pallová 9, Dubielová 4, Stroková 4, Chytilová 1, Krajmer 1, Hulmanová, Maliarová, Milecová, Šelingová
Fauly: 15 – 13, TH: 3/10 – 2/12

BKM Žilina – Basket Ostrava 18:48 (08:14,04:08,01:22,05:04)
Pallová 8, Stroková 7, Dubielová 3, Hulmanová, Chytilová, Krajmer, Maliarová, Milecová, Šelingová
Fauly: 7 – 15, TH: 8/16 – 2/4

Hodnotenie trénerky:
Pred zápasmi som mala trochu obavy, nakoľko účasť na tréningoch posledný týždeň nebola práve najvzornejšia. Do hry sme však vstúpili veľmi dobre, dievčatá príkladne bojovali a súperkám nedarovali nič zadarmo. V útoku sme najprv mali problém s postavením sa do nacvičených signálov, ale postupom času si dievčatá viac uvedomovali svoje miesto. Viackrát sa nám podarilo využiť dlhú prihrávku a následný únik našej hráčky aj so zakončením. Škoda, že nám nepadlo viacero čistých šancí spod koša. Dnes sa nám podarilo viackrát použiť prihrávky aj po driblingu, čo ma veľmi potešilo. Kvôli zlému postaveniu v obrane sme však inkasovali niekoľko lacných košov, čo ma mrzí. A opäť sa prejavila aj naša veľká slabina pri doskakovaní.
Každá hráčka dnes na ihrisku nechala veľa síl, čo som videla aj v šatni po oboch stretnutiach. Síce to nestačilo na víťazstvo, ale dievčatá sa nemajú za čo hanbiť. U každej jednej je vidieť napredovanie od zápasu k zápasu a určite sa na ich hru pozerá stále lepšie.
Lucka dnes podala asi jej najlepší výkon. Čo sa obrany týka, už tradične sa veľmi dobre vracala ako prvá a dokázala zastaviť rýchle protiútoky súperov, opäť ich donútila k veľkému množstvu stratených lôpt. Najviac si však cením jej zlepšenie v útoku, dnes sa nebála protihráčok, potiahla loptu a blysla sa tiež niekoľkými veľmi peknými prihrávkami. Veľmi dobrý výkon podala aj Monika, ktorá sa tiež postupom času stále viac a viac odvážila driblingom medzi súperov. Snažila sa presadiť aj na doskoku a keby sme mali k dispozícii zápasové štatistiky, určite by jej v tejto činnosti patrilo jedno z popredných miest. Treba však popracovať na spracovaní lopty oboma rukami. Tradične spoľahlivý výkon podala aj Sarah. V útoku je platná pri rozohrávaní z autu, odkiaľ sa jej darí rozdávať presné prihrávky a rovnako aj pri vynášaní lopty, lebo je rýchla a veľmi dobre dribluje. Svojou silou je platná aj pri osobných súbojoch, stále by som však od nej chcela, aby túto svoju prednosť využívala viac pri doskakovaní. Určite by dávala aj viac bodov, pretože streľbu spod koša výrazne zlepšila aj na tréningu. V posledných zápasoch ukázala veľký posun vpred Julka a som rada, že jej progres je stále výraznejší a odráža sa aj na jej sebavedomí. Keď si predstavím, že ešte pred jeden a pol mesiacom sa bála driblovať a teraz nemá problém prešprintovať s loptou celé ihrisko a aj zakončiť, je to naozaj super. V obrane odvádza tiež veľké množstvo práce, presadzuje sa aj na doskoku a aj dnes sa jej podarilo získať veľa lôpt. Občas však treba viac potlačiť emócie, ktoré jej potom bránia k 100%nému výkonu. Množstvo čiernej práce odviedla Karolínka, ktorá je veľmi platná v obrane, kde vie vďaka svojej rýchlosti predbehnúť súpera a následne získať veľa lôpt. Musím ju však pochváliť aj za zlepšenie v narábaní s loptou, veľmi zlepšila dribling, vďaka čomu sa jej dnes podarilo niekoľkokrát pomôcť s vynesením lopty na súperovu polovicu a dostala sa aj do rýchleho protiútoku. Andrejka dnes nastupovala oslabená chorobou, ale na ihrisku to na sebe nedávala poznať. Súpera už tradične veľmi dobre napádala a opäť sa nebála ísť aj po väčších a silnejších protihráčkach. Škoda, že v útoku sa jej neušla nejaká prihrávka, vďaka ktorej by mohla ohroziť súperov kôš, pretože viackrát sa ocitla sama a nebránená. Bojovne naladená dnes znovu bola aj Agátka, ktorá sa tiež napriek svojej tenkej postave nebojí v obrane klásť tvrdý odpor. Podarilo sa jej získať niekoľko lôpt aj na doskoku, treba len zlepšiť chytenie lopty, aby z toho mohli byť zároveň aj strelecké šance. Zlepšenie v obrane predviedla Nikolka, ktorá dobre vypichla niekoľkokrát súperovi loptu. Tiež však musíme popracovať na spracovaní lopty oboma rukami. Podobne ako Andrejka bola i ona viackrát nebránená sama pod košom, ale tiež sa jej neušla žiadna prihrávka. Prvý zápasový kôš však aj v jej prípade príde určite čoskoro.

(ICO)

Späť