Zápasy mladších minižiačok pod Urpínom

22.02.2016 06:05

V rámci 7. kola slovenskej súťaže cestovalo družstvo našich najmladších hráčok do Banskej Bystrice. Hoci sa dievčatá snažili, na svoje premiérové víťazstvo v tejto súťaži si stále musia počkať.

ŠKP 08 Banská Bystrica - BKM Žilina  68:16 (20:03,22:02,14:06,12:05)
Stroková 5, Vrždáková 4, Chytilová 2, Michaličková 2, Muhlbergerová 2, Pallová 1, Dubielová, Maliarová, Milecová, Šelingová
Fauly: 13 - 6    TH: 0% (0/3) - 40% (4/10)

Hodnotenie trénerky:
"Po vyrovnanom zápase s Popradom som verila, že dokážeme nadviazať na tento výkon a skúsime Bystricu poriadne potrápiť. Dnes však niektoré hráčky nemali svoj deň a chýbali nám ich body či získané lopty. Opäť sme výrazne doplatili na výškový rozdiel, ktorý bol jednoznačne v prospech Bystrice. Zatiaľ čo protihráčky nemali problém s útočným doskakovaním a vytvárali si tak viac streleckých šancí, my sme sa museli vždy spoľahnúť na prvý pokus. A tie nám dnes, žiaľ, veľmi nepadali. Druhým negatívnym faktorom bolo, že niektoré naše dievčatá hrali všetko až príliš na seba a dochádzalo tak k zbytočným stratám. Na druhej strane však dievčatá musím pochváliť, že čoraz menej lôpt strácajú po rozohrávaní z autu a stále menej ich treba upozorňovať, aby v týchto situáciách zaujali správne miesto. V útoku som tiež videla snahu zapájať nové prvky, ktoré verím, že prinesú v ďalších zápasoch čoraz viac bodov na naše konto. Hoci sme prehrali veľkým rozdielom, dnes baby ukázali veľmi pekné momenty aj v obrane. Niekoľkokrát sme v postupnom útoku priviedli Bystričanky do úzkych, nedovolili sme im priamy ťah na kôš a podarilo sa nám získať loptu.
Na záver by som ešte chcela vyzdvihnúť prácu rozhodcov v dnešných zápasoch, nielen za dobré pískanie, ale aj za prístup k dievčatám. Zároveň ďakujem p. Milecovej, ktorá s nami cestovala a pomáhala mi dozerať na baby."

(ICO)

Späť