Zápasy mladších žiačok s favoritom z Banskej Bystrice

01.02.2015 16:48
Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali na domácej palubovke v prvom dvojkole odvetnej časti regionálnej súťaže vedúce a dosiaľ neporazené družstvo z Banskej Bystrice a v oboch zápasoch jasne prehrali. Boli to však lepšie výsledky, ako sme uhrali u súpera, takže určitý kvalitatívny posun bol viditeľný.
Naše družstvo však napriek týmto dvom prehrám stále drží 2.miesto v redukovanej tabuľke (Prievidza a Handlová hrajú mimo súťaž) a má veľké šance postúpiť na Majstrovstvá Slovenska, pretože s priamymi súpermi v boji o postup (Ružomberok, Zvolen) má zatiaľ zápasové skóre 4:0.
 

BKM Žilina - ŠKP 08 Banská Bystrica 28:79 (12:21,08:17,06:25,02:16)
Gažiová–10, Gavláková- 4,  Buryová-4, Tadesse-4, Rajčanová-3, Ďuranová-2,  Chovancová-1, Káčerová, Tomiczková, Derkitsová
Fauly: 24/28    TH: ZA – 28/8,   BB – 26/8

BKM Žilina - ŠKP 08 Banská Bystrica 41:75 (13:17,10:22,07:22,11:14)
Gažiová–14, Rajčanová-10,  Ďuranová-7, Gavláková- 4, Káčerová-2, Tadesse-2, Tomiczková-1, Buryová-1, Derkitsová, Chovancová
Fauly: 24/24    TH: ZA – 35/7,   BB – 20/5

Hodnotenie trénera:
„Tešil som sa na tieto zápasy, pretože sme sa chceli porovnať s jedným z najlepších družstiev na Slovensku, úradujúcim vicemajstrom a majstrom spred dvoch rokov. Súper mal síce jasnú výškovú prevahu, ale dievčatá sa nezľakli, bojovali a dokázali súperovi nastrieľať najviac bodov v doterajšej histórii vzájomných zápasov. Myslím, že toľko bodov ešte BB neinkasovala v žiadnom súťažnom zápase v tejto sezóne. 
Aby sme si uvedomili s kým sme mali dočinenia treba vedieť, že súper hrá súťaž už štvrtý rok (my druhý), je to výber z 50 dievčat a bol majstrom SR, keď my sme ešte ani nehrali súťaž.
Zjavne sme ich prekvapili, veď v polovici 2.štvrtiny 2.zápasu bol stav 21:21. Súper určite taký odpor nečakal, čo sa tiež prejavilo vo vysokom počte súperových faulov. Škoda, že sme ho nedokázali z TH viac potrestať. Dievčatá po zápase skonštatovali, že súperov tréner dokonca kričal viac ako ja, čo tiež o niečom svedčí. 
Bohužiaľ sme nemohli nastúpiť v plnej sile. Chýbala nám jedna z podkošových opôr a výborná strelkyňa Vanessa G., čo sa prejavilo negatívne na doskoku, kľúčová rozohrávačka Natal nastúpila so zraneným členkom a najlepšia strelkyňa Betka nebola celkom vo svojej koži kvôli začínajúcej chorobe. Nevládala ani odohrať plný počet možných minút. Prejavilo sa to hlavne pri streľbe TH, keď v závere z vyčerpanosti nepremenila 10 TH za sebou.
Myslím, že sme predviedli výborný kolektívny výkon hlavne v útoku. Ukázali sme jasný pokrok v organizácii hry. Súper nás často zastavoval len za cenu faulu. Bol som na naše dievčatá hrdý. Betka bola pre súpera v útoku takmer nezastaviteľná. Sama získala 18 faulov !!! Natal zase privádzala súperove brániace hráčky do zúfalstva technickými parádami pri vynášaní lopty. Často si z nich urobila slalomové bránky. Na doskoku statočne bojovali s presilou Miška s Táňou. Všetky  dievčatá však príkladne bojovali, tu vynikli hlavne Evka, Adel a Sima.
Prekvapením bolo, že súper nás tentoraz predčil počtom faulom, čo sa nestáva často. Naapriek mizernej Betkinej streľbe TH sme nezaostávali výrazne ani v tomto ukazovateli.
O výsledku rozhodli predovšetkým výšková prevaha súpera, širší a vyrovnanejší káder, väčšia vyhratosť a skúsenosť súperových hráčok a naše chyby na rozohrávke, z ktorých sme inkasovali lacné koše. Musíme sa z toho poučiť a rozohrávku zlepšiť.“

(PGE)

Späť