Zápasy U13 v Bruntale

21.12.2013 10:59
Dievčatá roč.2000/1 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí sa v 8.dvojkole regionálnej severomoravskej súťaže stretli s 2. tímom súťaže s Bruntálom, ktorému na jeho palubovke 2-krát podľahli 53:43 a 79:42. V prvom zápase ešte držali krok a 2 min. pred koncom sme prehrávali len o štyri body. Druhý zápas nám už došli sily, pretože pre chorobu vycestovalo len 7 hráčok a súper ho rozhodol veľkým náporom už v 1.štvrtine, ktorú sme prehrali 31:2, potom sa už zápas len dohrával.
BK Bruntál - BKM Žilina 53:43
Jamborová – 17, Belčíková – 8, Dúcka - 8, Gondová – 7, Skaličanová – 3, Fatrsíková, Muráňová
BK Bruntál - BKM Žilina 79:42
Gondová – 14, Dúcka - 13, Skaličanová – 6, Belčíková – 4, Jamborová – 3, Fatrsíková – 2, Muráňová
 
Hodnotenie trénera:
„Rozhodla fyzická prevaha súpera, ktorý mal 12 vyrovnaných hráčok, z toho 5 roč. 2000, ktoré pravidelne striedal. Výškovo to bolo vyrovnané, ale súper bol atletickejší a vyhratejší. Nestíhali sme reagovať na rýchle útoky súpera. Technicky aj strelecky sme nezaostávali, ale rýchlostne a kondične áno. 
V prvom zápase sme ukázali bojovné srdce, keď sme dokázali stiahnuť 18-bodový polčasový náskok súpera až na 4 body a postarať sa o dramatický záver.
Myslím, že tentoraz sme na viac nemali – so siedmimi hráčkami sme síce statočne bojovali, ale súper nás jednoducho ubehal. Navyše stále máme problém so sústredením počas hry (Lucia, Barbora) a v mentálnej príprave na zápas (Kika). 
Z jednotlivcov podala celkovo výborný výkon Katka, napriek tomu, že hrala takmer bez striedania a bránila najlepšie hráčky súpera, v útoku nás ťahala v 1.zápase Miška a v druhom Barča s Luciou, bojovný výkon podala Vladka. Solídne zahrala aj Nina (napriek tomu, že hrala so zranenou rukou) a zlepšený výkon podala aj Lucia (napriek tomu, že hrala s boľavým hrdlom). Všetkým však patrí uznanie, že aj za nepriaznivých okolností to nezabalili a bojovali o čo najčestnejší výsledok.
Celkovo je škoda, že nás tento zápas zastihol počas veľkej maródky a navyše proti nám hrala aj únavná 3 hodinová cesta na zápas, mohli sme byť podstatne zdatnejším súperom. Verím, že doma a s kompletným kádrom sme schopní zahrať 2 absolútne vyrovnané zápasy.
Pred odvetnou časťou súťaže sme presne v polovici tabuľky na 5.mieste (9 družstiev) s bilanciou 8 víťazstiev a 8 prehier. V silnej českej súťaži to považujeme za úspech. “
 
Späť