Zaslúžené domáce víťazstvá starších minižiačok

24.01.2015 18:41

Naše staršie minižiačky odohrali v sobotu v domácej telocvični prvé zápasy slovenskej oblastnej súťaže v Novom roku. V 5.kole hostili oslabené družstvá z Ružomberka a Banskej Bystrice a po dobrom kolektívnom výkone oba zápasy s prehľadom vyhrali a dočasne sa dostali na prvé miesto v oblastnej súťaži. Prekvapením bola prehra Banskej Bystrice s Ružomberkom, ktorý sa tešil z prvého víťazstva v sezóne.

BKM Žilina – MBK Ružomberok 85:33 (29:09,21:08,21:07,15:09)
Tarabíková 18b, Gavláková 16b, Tlacháčová 13b, Bergerová a Horváthová 8b, Boženíková 7b, Frolová 6b, Váňová 5b, Kubíková L. 4b, Halamová, Michnáčová, Pekárová, Sedláčková, Strážovcová
Fauly: 25 – 20     TH: ZA 28% (18/5) – RK 34% (35/12)

BKM Žilina – ŠKP 08 Banská Bystrica 73:36 (10:09,19:07,24:06,20:14)
Boženíková 18b, Tlacháčová 13b, Gavláková 12b, Bergerová 8b, Tarabíková 6b, Kubíková L. a Váňová po 4b, Horváthová a Michnáčová po 2b, Frolová, Halamová, Pekárová, Sedláčková, Strážovcová
Fauly: 31 – 18     TH: ZA 53% (17/9) – BB 34% (35/12)

Hodnotenie trénera:
„Zápasmi 5. kola sme odohrali 36. a 37. zápas v tejto hracej sezóne. Dievčatá nastúpili do zápasov zodpovedne a koncentrovane a už v prvom zápase s oslabeným Ružomberkom rozhodli zápas v prvej štvrtine, kde sa nám darilo skórovať spod koša a úspešnosť streľby bola vyššia ako 70%. Hra mala oči, každá jedna v zúženom priestore behala a uvoľňovaním si pýtala loptu, nahrávky mali oči. Jedným slovom fantázia pozerať sa na taký zápas. Aj dievčatá v druhej časti napĺňali moje predstavy, ale strelecky sa im začalo dariť až v polovici štvrtiny. Naša dominancia pokračovala aj v druhej polovici zápasu, len kôš na druhej strane bol pre nás na pár minút zakliatym. Keby sme premenili aspoň polovicu zahodených šancí v druhom polčase a mali takú úspešnosť, ako v prvom polčase, počet našich skórovaných bodov by bol trojciferný.
V druhom zápase nás čakal náš rival z Banskej Bystrice, ktorý prišiel do Žiliny bez dvoch tréningovo skúsenejších hráčok a ich neúčasť bola v hre Bystričaniek cítiť. Súper s nami držal krok len do polčasu, keď sme opäť začali v istých fázach hrať splašeno s hlavami dolu a zahadzovali tutovky spod koša. Prispel tomu aj komplex a strach zo súperovej 24ky, ktorej sa naše dievčatá neustále boja! Spokojný som nebol ani s pomalším zaujatím správneho obranného postavenia z čoho vyplývalo až 26 našich faulov v prvom polčase! Polovica z nich bola práve kvôli neskorej obrane a zbytočná! Do druhého polčasu sme nastúpili odhodlaní zápas rozhodnúť, čo sa babám aj podarilo a súperovi sme ušli o 30 bodov. Poslednú časť sme dohrávali už len vo štvorici bez vyfaulovaných dvoch hráčok Peťky H. a Majky a s dvomi zranenými hráčkami Terkou a Emmkou, ktorá aj napriek bolestivému zraneniu chcela družstvu v posledných minútach v ťažkom boji pomôcť, za čo si zaslúži pochvalu. 
V oboch zápasoch výborne zahrali naše baby pod košom. Peťka T., Terka, Lucka, Lenka a Baja, ktoré doskočili kvantum dôležitých lôpt. Ninka hrala s absolútnym prehľadom, výborne jej sekundovala Sandra s Tamarkou, ktorá odohrala najlepšie zápasy v tejto sezóne a konečne to bola tá Tamarka, ktorú sme poznali. Veľmi som bol spokojný aj s hrou Emmky a Márie. Zabojovalo však celé družstvo ako tím a všetky hráčky, ktoré do zápasov nastúpili si zaslúžia pochvalu! Ukázali sme nielen bojovnosť, ale aj pekné útočné akcie, koše po nahrávkach a konečne nám to padalo aj zo vzdialenejších pozícií. V druhom zápase teší aj vyše 50%-tná úspešnosť trestných hodov.
Nespokojný som však stále so zbytočným faulovaním rukami bez zaujatia obranného postoja. Baby, aj Bystrica aj Ružomberok nám dali tretinu bodov z trestných hodov, čo v iných vyrovnaných zápasoch môže rozhodovať o zápasoch. O tom sme sa presvedčili na turnaji v Brandýse. Bystričanky sa držali v prvom polčase v zápase len vďaka našim faulom. Zo 16 bodov nám dali polovicu 8 bodov z trestných hodov!

Vyjadrenie k zápasom najlepšej hráčky B.Bystrice Dominiky Krnčokovej:
"Mňa sa nemusíte báť, ja len rada hrám basketbal. A s vami si hoci kedy s radosťou zahrám. Áno boli sme teraz slabé, ale to sa stáva. Raz sa darí Vám, ale niekdy sa vôbec nedarí.  

Fotogaléria

(LKO)

Späť