Žiačky doma nestačili na Havířov

23.11.2015 15:41

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili na vlastnej palubovke na zápas nadregionálnej moravskej súťaže kategórie U15 (roč.2001) proti dievčatám z Havířova. Dievčatá s týmto súperom prehrali vonku o 54 bodov, bola to doteraz ich najvyššia prehra v tejto súťaži. Doma chceli zahrať dôstojnejší zápas, ale bohužiaľ hrali vo veľmi okyptenej zostave, keď chýbalo až 5 podkošových hráčok. Bola z toho opäť jasná prehra.

BKM Žilina - BK Havířov   29:73 (05:12,09:18,09:27,06:16)
Rajčanová-7,  Michaličková-7, Tadesse-6, Vavrová-4, Káčerová-2, Tomiczková-2, Ďuranová-1, Chovancová, Hepnerová,
Fauly: 13 - 20   TH: ZA 17/3 (18%)  -  Hav 16/7 (44%)

Hodnotenie trénera:
"V prvom polčase sme sa ešte držali, ale postupne nás vyspelé súperky dostali pod tlak. Nestíhali sme sa vracať a niekedy sme kopili aj chyby pri rozohrávke. Treba však povedať, že okrem štyroch našich najvyšších hráčok, ktoré nehrali kvôli vopred avizovaným zdravotným problémom, sa nám hneď v prvej štvrtine zranila naša najlepšia zdravá podkošová hráčka Táňa. To spôsobilo naše veľké problémy pri doskakovaní pod obomi košmi. Napr. v útoku sme doskočili len 6 lôpt, keď bežne ich doskočíme cez 20. Súperky boli jednoducho vyššie, staršie a mentálne i fyzicky vyspelejšie. Ale dievčatá napriek tomu statočne bojovali, išli na doraz. Vystrelili sme až 71-krát na kôš, čiže nebola to až taká jednostranná záležitosť ako napovedá výsledok, ale rozdiel bol v tom, že my sme strieľali zvonku a súper spod koša, či už po útočných doskokoch alebo rýchlych protiútokoch. Mali sme len 18% úspešnosť streľby z hry, bežne mávame cez 25%, ale to je dané práve tým, že k streľbe spod koša sme sa dostávali len veľmi ťažko.
Napriek vysokej prehre musím dievčatá pochváliť, hrali na hranici svojich možností. Pozitívne je, že až 7 hráčok z deviatich sa dokázalo strelecky presadiť. Pozitívom je že sa nám podarilo až 9x súpera zablokovať, napriek tomu, že mal značnú výškovú prevahu, a po dlhšom čase mali menej faulov ako súper. Negatívom je, že sme mali len 18% úspešnosť TH. Bežne mávame cez 30%. Myslím si, že to bolo spôsobené hlavne fyzickým vyčerpaním. Bolo nás málo, súper hral veľmi rýchlo a 8 hráčok muselo ubehať 40 min.
Z jednotlivcov podala v 1.štvrtine výborný výkon Táňa, škoda, že sa zranila. Dúfam, že sa nám rýchlo uzdraví. Veľmi dobre sa chytá Zuzka, spolu s Natal a Vanesou T. nás potiahla strelecky. S veľkou chuťou hrala po výpadku Ema, vynikala pri hre v poli i na bloku. Postupne sa zapája Romča, kus ťažkej  práce odviedla proti tvrdej obrane súpera na rozohrávke Natal, v obrane si zodpovedne plnili úlohy Evka, Adel aj Alex.“

(PGE)

(LKO)

Späť