Žiačky oplatili prehru Bruntálu

05.04.2016 14:14

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili na vlastnej palubovke na zápas nadregionálnej moravskej súťaže kategórie U15 (roč.2001) proti dievčatám z Bruntálu, s ktorými vonku prehrali 91:52. Doma sa však súpera nezľakli a aj v oklieštenej zostave uštedrili momentálne vedúcemu tímu súťaže 3 prehru v súťaži. Zápas bol veľmi dramatický, oba tímy úporne bojovali zo všetkých síl o každú loptu, striedali sa vo vedení, ale v závere sa usmialo šťastie na domáci tím, ktorý rozhodol o svojom tesnom víťazstve 2 premenenými TH v závere zápasu.

BKM Žilina – SK Bruntál   83:81 (18:10,25:27,20:30,20:14)
Ďuranová- 27, Buryová- 10, Rajčanová- 9, Vavrová- 9, Káčerová- 8, Michaličková-7, Tadesse- 6, Chovancová- 4, Hepnerová-3
Fauly: 32/31      TH: ZA 46/27 (59%)  -  Br  40/17 (43%)

Hodnotenie trénera:
 „Veľmi ma tento výkon potešil, hrali sme s ozaj veľmi silným súperom, ktorý je momentálne lídrom neúplnej tabuľky nadregionálnej moravskej súťaže. Hralo sa veľmi tvrdo a s maximálnym nasadením, čomu zodpovedá aj pomer faulov 32/31. Je vidno, že káder sa vyrovnáva, lebo tento výsledok sme dokázali uhrať aj bez viacerých kľúčových podkošových (Soňa, Betka, Vanes G.), bez ktorých by sme pred časom len ťažko hrali v súboji s takýmto súperom dôstojnú rolu. So zlomeným prstom nám navyše chýbala aj Adel.
V útoku sme doskočili neuveriteľných 51 lôpt, napriek tomu, že sme tentoraz výškovú prevahu nemali. Samotná Táňa doskočila celkovo 30 lôpt, čo je absolútny rekord tímu, ktorý asi nikto tak skoro neprekoná. Súpera sme prevýšili aj v streľbe TH. 59% je ozaj veľmi dobré číslo, porovnateľné aj so súťažami podstatne starších dievčat, príp. žien. Celkovo sa nám streľba príliš nedarila – len 23%, ale vyvažovali sme to výborným doskakovaním. Je až neuveriteľné, že sme proti takémuto súperovi dokázali vystreliť až 121 krát za 40 min. čistého času. Bol to kolektívny výkon, na ktorý sa dalo pozerať, a dievčatám patrí veľký obdiv za to, čo predviedli. Myslím, že aj diváci si prišli na svoje. Bol to boj do posledných sekúnd, súperkám sa vyfaulovali 3 hráčky, nám 2 a ďalšie 3 dohrávali so 4 faulami.

Jednotlivci:

Evka – solídny výkon, bolo vidno, že nie je celkom fit, ale v obrane veľmi platná, Vanes T – nedarilo sa jej strelecky, pomohla hlavne na útočnom doskoku, Natal – výborná hra v poli, prehľad, najviac asistencií, výborné bloky a obranný doskok, Miška – pomohla hlavne na doskoku a v posledných sekundách ukázala dobré nervy, keď premenila obidva TH a rozhodla o tomto pamätnom víťazstve, Ema – patrila k naším kľúčovým hráčkam, najviac obranných doskokov, výborné bloky, Táňa mimoriadny výkon, rekordný počet bodov v MVP sa bude prekonávať len veľmi ťažko, výborný výkon vo všetkých ukazovateľoch, Romča – postupne sa zžíva s družstvom, výrazne zlepšila hru v poli a obranný doskok, chýba väčší ťah na kôš, Alex – pomohla hlavne v obrane, zlepšila pohyb, reakciu a čítanie hry, Ivka – výborne zapadla, pomohla, hlavne pri vynášaní lopty a rýchlo pochopila princíp našej kolektívnej obrany, chýba obranný doskok."

(PGE)

Späť