Žiačky podľahli Zlínu

13.01.2016 13:14

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili na vlastnej palubovke na zápas nadregionálnej moravskej súťaže kategórie U15 (roč.2001) proti dievčatám zo Zlína. Dievčatá posilnené víťazstvom v Dánsku sa síce súpera nezľakli, hrali na hraniciach svojich možností, ale na súpera to nestačilo. Bola z toho nakoniec jasná prehra, ale po solídnom bojovnom výkone.

BKM Žilina – Gemini Zlín 32:76 (08:22,05:11,11:20,08:23)
Soliarová-16, Káčerová-8, Rajčanová-4, Tadesse-2,  Chovancová-2, Gažiová, Tomiczková, Ďuranová, Hepnerová, Gašpieriková, Buryová, Michaličková, Derkitsová
F: 16/17, TH: ZA 12/4 (33%)  -  Zlín 15/7 (47%)

Hodnotenie trénera:
„Dievčatá sa stretli so silným súperom, ktorý mal v kádri 2 hráčky roč. 2000 a ostatné 2001, a v stredomoravskej súťaži skončil na 2.mieste. Nemal síce výraznú výškovú prevahu, ale bol rýchly a fyzicky aj technicky výborne pripravený s vynikajúcou úspešnosťou streľby. Najväčšie problémy nám už tradične robil rýchly protiútok súpera. Súper hral pekný basketbal, bola to pre nás dobrá škola a bolo obdivuhodné sledovať ako zápas so 7 hráčkami fyzicky zvládol.
Naše dievčatá už tradične strelecky ťahala Soňa, ale výborný výkon podala aj Evka, ktorá ukázala, že nižšia postava nemusí byť hendikepom ani proti silnému súperovi. Na rozohrávke podala solídny výkon Natal. Bohužiaľ naše vysoké hráčky zatiaľ výrazne zaostávajú za svojimi výkonmi zo začiatku sezóny. Vanes G. a Miška sa dlhodobo trápia s boľavými kolenami a Betka s Táňou sa po zraneniach nedostali zatiaľ do pôvodnej formy. Zuzka mala pár výborných zákrokov obrane, ale stále ešte len zbiera herné skúsenosti. Ostatné hráčky Adel, Alex, Vanes T., Sima a Romča ukázali síce bojovné srdce, ale neprekročili svoj tieň.
Výsledok neodpovedá priebehu hry, veľký rozdiel bol v efektivite streľby. Nemali sme zásadný problém s vynesením lopty, vytvorili sme si aj dostatok streleckých príležitostí, veľa sme v útoku doskočili, niekoľkokrát sme súpera donútili k chybám pri rozohrávke na jeho polovici. My sme sa však na kôš nadreli a súper naopak zakončoval po rýchlych akciách často úplne voľný. Je vidno, že musíme výrazne pridať v individuálnej obrane.
Výhodou zápasu bolo, že sme sa konečne po dlhej dobe zišli až na chorú Emu všetci. Každá hráčka aj dostala príležitosť si zahrať. Pre nás je to predsa len hlavne príprava na zápas s Košicami na budúcu nedeľu. Deň predtým ešte zahráme doma zápas s Olomoucom, mali by to byť rovnako staré dievčatá ako naše a verím, že s nimi zohráme vyrovnanú partiu."

Link na videokomentár

(PGE)

Späť