Žiačky porazili Havířov

02.11.2013 23:11
V 5.dvojkole odohrali naše žiačky, ročník 2000 a 2001, na svojej palubovke dva víťazné zápasy s družstvom z Havířova. V oboch zápasoch sme si už 1.polčase vypracovali dostatočný náskok, ktorý sme v 2.polčase už len kontrolovali.
 
BKM Žilina - BK Havířov     72 : 45  (16:04,16:07,20:20,20:14)
Belčíková a Gondová 20b, Dúcka 14b, Fatrsíková 8b, Ďurneková a Skaličanová 4b, Muráňová 2b, Škorvánková, Michalcová
BKM Žilina - BK Havířov     71 : 49  (14:15,23:08,20:14,14:12)
Skaličanová 12b, Belčíková, Dúcka a Gondová 10b, Fatrsíková a Michalcová 8b, Škorvánková 5b, Ďurneková a Muráňová 4b
 
Hodnotenie trénera P.Geráta: 
„Nebol to celkovo oslnivý výkon, ale postupne sa zlepšujeme. Zatiaľ nám chýba konštantnosť výkonu počas zápasu. Výborné akcie striedame s hrubými chybami v obrane. Zatiaľ naša ofenzíva dominuje nad našou defenzívou, ale celkovo si všetky hráčky za predvedený výkon zaslúžia pochvalu. Súper hral veľmi dobre, trestal všetky naše nepozornosti v obrane a často sme dostávali koše v situáciách 1-0, čo by sa nám určite stávať nemalo. Bolo vidno, že súperky sú výborne zohraté a vyhratosťou nad nami dominovali. O výsledku rozhodla predovšetkým naša ofenzívna sila (v súťaži sme najlepšie strieľajúcim družstvom) a útočné doskakovanie. Napriek týmto hladkým víťazstvám sa máme v mnohých veciach od tohto súpera, čo učiť.
Stále sa opakuje zle postavenie nášho obrancu pri štandardných situáciách súpera, ale najväčším sklamaním pre mňa bolo, keď sme nevedeli brániť útočný signál súpera s clonou, ktorý sami často používame. Navyše veľa zbytočne faulujeme (pomer faulov 42:14), čo vyplýva zo zlého obranného pohybu. Na tom musíme výrazne popracovať.
Dominovali sme opäť na doskoku, keď sme u súpera doskočili 27 resp. 21 lôpt a to napriek tomu, že sme tentoraz nemali výraznú výškovú prevahu a súper vzorovo odstavoval. Veľa bodov sme dosiahli po nacvičených útočných kombináciách. Celkovo to bol tentoraz kolektívny výkon bez výraznejších individuálnych výkonov, ale nikto ani výrazne nesklamal. Teší ma, že sa do družstva postupne zapracúvajú nové hráčky ako Terka, Paťa, Sima, ... a začínajú byť pre družstvo prínosom. Po zlepšení v streľbe sa postupne začnú presadzovať viac aj bodovo.
Najviac získaných lôpt a asistencií mala Ninka, najviac doskokov a blokov mala už tradične Barča, výrazné zlepšenie v ofenzíve ukázala Lucia a v defenzíve Katka s Vladkou.“
(PGE)
 
Späť