Žiačky sa tešili z výhry nad Krnovom

15.02.2016 21:34

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili v nadregionálnej moravskej súťaži kategórie U15 (roč.2001) na  palubovke najslabšieho tímu súťaže, dievčat  z Krnova. Potvrdili úlohu favorita a súperky presvedčivo zdolali. Celý zápas mali jasnú prevahu a otázkou bola len výška skóre.

TJ Loko Krnov – BKM Žilina 57:98 (11:23,15:21,18:28,13:26)
Soliarová-24, Rajčanová-14, Gašpieriková-13, Ďuranová-10, Gažiová-10,  Michaličková-8, Káčerová-5, Tomiczková-5, Buryová-5, Hepnerová-4
Fauly: 18 - 20   TH: Kr 23/7 (30%)  –  ZA 32/10 (31%)

Hodnotenie trénera:
„Konečne sme sa stretli so súperom, ktorý od nás nebol starší, teda nemal v tíme 2001-ky príp. aj 2000-ky ako takmer všetky ostatné tímy. Dievčatá si schuti zahrali a zastrieľali. Vedel som, že sme favoriti, ale predsa až takú dominanciu z našej strany som nečakal. Snažil som sa pritom rozložiť sily rovnomerne na všetky hráčky, pretože nás v ten istý deň čakal ešte zápas s vysokým favoritom z Bruntálu, aktuálne vedúcim družstvom súťaže.
Potešilo ma, že sme mali veľmi dobrú streľbu z hry (37%) aj z TH (31%). Všetky dievčatá dokázali skórovať, precvičili sme si aj nové signály, dokázali sme účinne napádať rozohrávku súpera a zastavovať a ho už na vlastnej polovici. Nemali sme výraznejšiu výškovú prevahu, ale súpera sme prevyšovali basketbalovo.
Z jednotlivcov nás síce už tradične strelecky ťahala Soňa, ale tentoraz sme mali až 5 strelcov s minimálne 10 bodmi. Výborný výkon podala v poli (10:1) Natal, ktorá nazbierala aj najviac bodov MVP. Mala aj najviac nahrávok, výborne doskakovala v útoku, blokovala a presadzovala sa aj strelecky.  Strelecky sa dokázali výraznejšie presadiť aj Vanessa G., Betka a Táňa. Betka bola naším najlepším strelcom TH, ale ešte stále nie je v optimálnej forme, cítiť kondičné nedostatky, ktoré jej bránia plnohodnotne zastúpiť Natal na rozohrávke a chýbajú aj jej doskoky. Evka mala najviac získaných lôpt v poli. Soňa mala najviac doskokov v útoku a presadila sa aj na bloku. Táňa bola po SoniNatálii 3. najlepšie doskakujúcou hráčkou. Milo ma prekvapila Miška, ktorá po dlhej tréningovej aj zápasovej prestávke napriek pretrvávajúcim zdravotným problémom zahrala veľmi dobre. Napriek malému počtu odtrénovaných tréningov sa strelecky dokázala presadiť Zuzka. Všetky hráčky však ukázali veľkú túžbu konečne po sérii prehier uspieť a bojovnému súperovi nedali ani najmenšiu šancu. Veľmi dobrým výkonom sa prezentovala aj Adel, len škoda, že sa priskoro vyfaulovala. Stále lepšie sa chytá Romča, začína byť pre nás posilou.“

(PGE)

Späť