Žiačky zabojovali doma s Frýdkom-Místkom

24.10.2015 22:23

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili na vlastnej palubovke na zápas v nadregionálnej moravskej súťaže kategórie U15 (roč.2001) proti dievčatám z Frýdku-Místku. Dievčatá neoplatili súperovi 40-bodovú prehru zo zápasu vonku, ale tentoraz zohrali podstatne vyrovnanejšiu partiu a prehrali až po boji.

BKM Žilina - BK Frýdek-Místek  46:58 (04:28,16:19,14:04,12:07)
Tadesse-12, Ďuranová-10, Teličáková-6, Soliarová-5, Gašpieriková-4, Rajčanová-3, Káčerová-2, Tomiczková-2, Chovancová-2, Derkitsová, Michaličková, 
Fauly: 18/12,  TH: ZA 6/13 (46%)  -  FM 3/13 (23%)

Hodnotenie trénera:
 „Prvá štvrtina pripomínala náš zápas vo Frýdku, strácali sme loptu zlou rozohrávkou po zdvojení súpera alebo nepresnými prihrávkami a inkasovali lacné koše. Postupne sme sa síce zlepšovali, ale aj tak sme na polčase prehrávali o 27 bodov a hrozilo, že inkasujeme stovku. V druhom polčase súper poľavil, my sme zlepšili rozohrávku, minimalizovali hlúpe straty lôpt a zrazu sa priebeh hry radikálne zmenil. Začali sme doťahovať a súper bol nakoniec rád, že už je koniec, pretože naše dievčatá ukázali veľkú morálnu silu, nevzdali to a aj za podpory výborných fanúšikov mohutne finišovali.
Z jednotlivcov vynikajúci ofenzívny výkon podala Vanesa T., v hodnotení MVP sa presadili Soňa s Táňou, ktoré dominovali aj na doskoku a pri hre v poli. Na rozohrávke odviedli kus dobrej práce Natal s Adel, najfaulovanejšou hráčkou bola Sára. V obrane odviedla kus dobrej roboty Vanes G. a Alex. Na Evke so Simou bol vidno veľký tréningový výpadok, ale tiež bojovali ako levice. Zuzka sa snažila, ale chýbajú jej ešte zápasové skúsenosti. Jej čas ešte príde.
Dievčatá podali solídny výkon. Za výkon v 2.polčase si zaslúžia uznanie. Škoda len zbabraného úvodu zápasu, ktorý vlastne rozhodol o výsledku. Myslím, že máme ešte veľké rezervy. Potrebujeme sa ešte lepšie zohrať s posilami z Prievidze, pod košom nám stále veľmi chýbajú zranená Miška s Betkou, a na rozohrávke Ema.
V útoku sme doskočili len 10 lôpt, ale dobrou obranou sme získali až 47 lôpt v poli.  Streľba z poľa – 25% bola len priemerná, ale 46 %-ná  úspešnosť pri streľbe trestných je veľmi slušné číslo.“

(PGE)

 

Späť